Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trest za stávkovanie sa končí. Newcastle oznámil dátum návratu Sandra Tonaliho

Tonali sa môže tešiť na svoj návrat.
Tonali sa môže tešiť na svoj návrat.AFP
Newcastle United hlási pozitívnu novinku. Sandro Tonali (24) sa od 28. augusta bude môcť vrátiť do súťažného kolotoča futbalu. Taliansky reprezentant si odpykal desaťmesačnú suspendáciu za porušenie pravidiel o stávkovaní na zápasy.

Tonali na jeseň 2023 priznal, že počas pôsobenia v milánskom AC a Brescii tipoval na výsledky duelov svojich tímov. Je vo všeobecnom rozpore s pravidlami, aby futbalisti tipovali na akékoľvek športové podujatie, ale stávky na zápasy vlastných mužstiev si zvyčajne vyžadujú oveľa prísnejšie tresty.

Stredopoliar bol Talianskou futbalovou federáciou potrestaný 18-mesačným zákazom činnosti, z ktorého osem mesiacov bolo po dohode s federálnou prokuratúrou nahradených alternatívnym liečením. Okrem toho mu bola udelená pokuta vo výške 20-tisíc eur.

Jeho súčasný zamestnávateľ Newcastle však potvrdil dátum návratu talianskeho futbalistu. Tonali sa do súťažného diania môže zapojiť od stredy 28. augusta. Dovtedy Magpies absolvujú v Premier League dva súboje. Sezónu odštartujú v sobotu popoludní zápasom v Southamptone, následne sa o týždeň vydajú na dlhú cestu na juh do Bournemouthu. Presne v deň Tonaliho návratu budú čeliť Nottinghamu v Ligovom pohári.

Rodák z talianskeho mesta Lodi bude môcť zasiahnuť do ligového stretu s Tottenhamom, ktorý sa odohrá 1. septembra v St James' Parku a bude posledným duelom pred reprezentačnou prestávkou.

Program zápasov Newcastlu.
Program zápasov Newcastlu.Flashscore