Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Uhrali sme remízu, ale musíme sa zlepšiť, vraví Arteta po gólovom umlčaní Citizens

Arteta bol spokojný s defenzívnym výkonom svojho mužstva.
Arteta bol spokojný s defenzívnym výkonom svojho mužstva.AFP
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (42) bol rád, že sa jeho tímu, ktorý sa usiluje o titul, podarilo zabrániť Manchestru City skórovať na domácom Etihad Stadium. Španiel bol ale frustrovaný z toho, že jeho káder nevyužil šancu na opätovné získanie prvého miesta v Premier League.

Nedeľňajšia remíza bola prvým prípadom, keď zverenci Pepa Guardiolu nedokázali doma v lige skórovať od októbra 2021. Ukončili tak svoju 50-zápasovú šnúru, ktorá trvala neuveriteľných 882 dní. Nerozhodný výsledok nasledoval po ôsmich víťazstvách nad Arsenalom na tomto štadióne od remízy v máji 2016. 

"Veľmi ťažký zápas proti náročnému súperovi," povedal Arteta novinárom o dueli so svojím španielskym náprotivkom a dodal: "Bránili sme naozaj dobre. Prvýkrát po troch rokoch doma nedali gól. Negatívom je, že sme mali niekoľko veľkých príležitostí na skórovanie a nevyužili sme ich. V žiadnom prípade nemôžete byť úplne spokojní."

Manchester City - Arsenal 0:0

Najmä Gabriel Jesus, bývalý útočník Citizens, mal dve veľké šance na skórovanie, ale v oboch prípadoch proti svojmu niekdajšiemu tímu poslal loptu vedľa. "Chcete vyhrať zápas, pripravujete sa na to. Ak ho nevyhráme, postaráme sa o remízu. Ako tím musíte naďalej robiť kroky a snažiť sa zlepšovať, to sme dnes urobili," vravel Arteta.

Jeho tím v minulom ročníku prehral v lige na pôde City 1:4, ale v predchádzajúcom tohtosezónnom stretnutí v Londýne vyhral. "Podľa mňa sú zďaleka najlepším tímom na svete. Musíme ich dobehnúť a pokúsiť sa byť lepší ako oni," priznal.

Lodivod Arsenalu prezradil, čo svojim zverencom hovoril pred stretom so City: "Povedal som im: Ste pripravení sledovať 30 prihrávok súpera za sebou? Ak áno, potom ste pripravení hrať proti Manchestru City."

Do konca ligovej sezóny ostáva odohrať deväť duelov, Arsenal je na druhom mieste so 65 bodmi, o jeden práve pred kádrom Guardiolu, ale o dva za vedúcim Liverpoolom, ktorý v nedeľu vyhral. "Zlepšujeme sa, lepšie konkurujeme. Budeme sa snažiť čo najlepšie pokračovať v tom, čo robíme. Teraz sme dokázali remizovať, ale stále sa musíme zlepšovať," vysvetlil Arteta

Postavenie Arsenalu v tabuľke Premier League.
Postavenie Arsenalu v tabuľke Premier League.Flashscore