Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úvodné kolo Premier League: Chelsea privíta Liverpool, City proti Burnley

Liverpool čaká náročný zápas prvého kola na Stamford Bridge.
Liverpool čaká náročný zápas prvého kola na Stamford Bridge.Profimedia
Po štvrtkovom žrebe už fanúšikovia Premier League vedia, ako bude vyzerať program súťaže v novej sezóne 2023/24. Jasným ťahákom úvodného kola bude súboj Chelsea a Liverpoolu. Dvoch tímov, ktoré si uplynulý ročník predstavovali úplne inak.

Nová sezóna Premier League odštartuje pikantným súbojom medzi Burnley a Manchestrom City. Nováčik, ktorých trénuje bývalý kapitán City Vincent Kompany, bude v úvode ročníka čeliť náročnej skúške proti úradujúcim majstrom. Minuloročný vicemajster Arsenal vstúpi do sezóny o deň neskôr, keď na domácom štadióne vyzve Nottingham.

Jasným ťahákom prvého kola bude nedeľňajší súboj medzi Chelsea a Liverpoolom. Najmä londýnsky klub má čo zlepšovať, keďže v minulej sezóne skončil, napriek masívnemu doplneniu kádra, na 12. mieste. Nový tréner Mauricio Pochettino bude mať náročný návrat do Premier League.

Vyžrebovanie prvého kola Premier League
Vyžrebovanie prvého kola Premier LeagueFlashscore

Veľmi ťažký štart čaká ambiciózny Newcastle so slovenským reprezentačným brankárom Martinom Dúbravkom. Po úvodnom zápase s Aston Villou nastúpi proti Manchestru City, Liverpoolu, Brightonu a Brentfordu. Druhý slovenský brankár, Marek Rodák v službách Fulhamu, cestuje v úvode na pôdu Evertonu. 

Českí futbalisti Tomáš Souček a Vladimír Coufal odohrajú svoj prvý zápas na pôde Bournemouthu. Čerství víťazi Konferenčnej ligy sa budú snažiť vylepšiť minuloročné 14. miesto.

Posledné kolo anglickej najvyššej súťaže sa odohrá v nedeľu 19. mája.