Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V drese Anglicka si už nezahrá. Kieran Trippier ukončil reprezentačnú kariéru

Trippier sa rozhodol pre definitívny krok.
Trippier sa rozhodol pre definitívny krok.Action Images via Reuters / Lee Smith
Anglický obranca Kieran Trippier oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry. Tridsaťtriročný futbalista Newcastlu United nazbieral vo farbách Albionu 54 medzinárodných štartov.

Na nedávnych majstrovstvách Európy v Nemecku si Trippier v drese Anglicka pripísal šesť duelov. Finále proti Španielsku si však bek z tímu Magpies nezahral, na jeho miesto zamieril Luke Shaw z Manchestru United.

"Ako mladý chlapec z Bury som si nikdy nemyslel, že budem hrať za krajinu, nieto ešte, že dosiahnem 54 štartov. Bola to jedna z najväčších pôct v mojom živote reprezentovať krajinu na štyroch veľkých turnajoch," napísal Angličan na Instagrame. 

"Chcem sa veľmi poďakovať Garethovi Southgateovi a všetkým zamestnancom, ktorí pracovali s anglickou reprezentáciou, takisto za dôveru, ktorú do mňa počas tých rokov vkladali. Ďakujem všetkým spoluhráčom - zažili sme výnimočné chvíle, keď sme dosiahli dve finále Eura a semifinále majstrovstiev sveta. Som si istý, že v budúcnosti táto skupina hráčov vyhrá veľký turnaj," uviedol Trippier.

Ofenzívne ladený obranca nezabudol ani na dočasného trénera národného mužstva a priaznivcov: "Chcem zaželať Leemu Carsleymu, trénerskému štábu a tímu len to najlepšie do budúcnosti. Nakoniec veľké poďakovanie všetkým anglickým fanúšikom za neuveriteľnú podporu, s ktorou cestovali po celom svete, aby nás podporili a držali v ťažkých chvíľach."

Trippier sa 28. augusta predstavil za Newcastle v bitke Ligového pohára proti Nottinghamu, ktorú jeho mužstvo vyhralo až po penaltovom rozstrele. Najbližšie ho 1. septembra v rámci Premier League čaká meranie síl s Tottenhamom. Potom nasleduje reprezentačná prestávka, ktorá už preňho nebude znamenať zápasové povinnosti.

Šok od Wimbledonu i návrat Tonaliho. Ligový pohár uzavrel 2. kolo a spoznal žreb ďalšej fázy