Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Európe sa prestupy skončia, Saudi budú nakupovať ďalej. Klopp vyjadril svoje obavy

Klopp dal najavo svoje pocity.
Klopp dal najavo svoje pocity.AFP
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56) v utorok vyzval futbalové orgány, aby sa zaoberali neskorým uzavretím prestupového obdobia v saudskoarabskej lige, pretože sa obáva, že to môže mať negatívny vplyv na európske kluby.

V predvečer predsezónneho priateľského zápasu proti nemeckému majstrovi Bayernu Mníchov vyjadril Klopp svoje obavy,. Reagoval tým aj na správu, že bývalý útočník Liverpoolu Sadio Mané opustil Bavorov a pripojil sa k saudskoarabskému klubu Al-Nassr.

Od začiatku roka kluby v ropnom kráľovstve štedro utrácali, aby získali popredných svetových hráčov vrátane Cristiana Ronalda, Karima Benzemu a N'Gola Kantého. Brazílsky stredopoliar Fabinho sa v pondelok stal tretím hráčom Liverpoolu, ktorý prestúpil do Saudskej Arábie, keď sa pripojil k Al-Ittihadu za 40 miliónov libier, čím sa zaradil k menám Jordan Henderson a Roberto Firmino.

Jordan Henderson bude v Al-Ettifaq údajne zarábať 700 tisíc libier týždenne
Jordan Henderson bude v Al-Ettifaq údajne zarábať 700 tisíc libier týždenneAFP

Zdá sa, že Klopp sa obáva neskorého zatvorenia saudského prestupového okna, a to 20. septembra. Saudi tak budú mocť nakupovať aj tri týždne po jeho ukončení v Európe.

"Vplyv Saudskej Arábie? Uvidíme. Momentálne to vyzerá, že majú obrovský vplyv. Myslím si, že celkom najhoršie je, že prestupové okno v Saudskej Arábii je otvorené o tri týždne dlhšie. Potom to minimálne v Európe nepomáha. Takže UEFA a FIFA by mali nájsť riešenie," uviedol Nemec a pokračoval:

"V tejto chvíli neviem, čo presne sa stane, no už teraz to má vplyv, pre nás určite. Budeme sa s tým musieť naučiť zaobchádzať, ale to je to, čo robíme. Čas ukáže."

Jurgen Klopp sa rozpráva so svojimi hráčmi počas tréningu na Singapurskom festivale futbalu
Jurgen Klopp sa rozpráva so svojimi hráčmi počas tréningu na Singapurskom festivale futbaluAFP

Manažéra Bayernu Mníchov Thomasa Tuchela sa tiež pýtali na rastúci vplyv saudskoarabského futbalu a prirovnal ho k čínskej Super League, kde kluby v polovici minulého desaťročia tiež výrazne míňali na dovoz futbalových talentov.

"Pozorujem realitu, ktorá je veľmi nová. Je to možno trochu podobné situácii v Číne. Sledujeme ďalšiu ligu, ktorá sa snaží stať sa populárnejšou, slávnejšou a vybudovať značku podpisovaním zmlúv s množstvom kvalitných hráčov a trénerov," vysvetlil.