Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V United chceme späť staré dobré časy, želá si Beckham a verí v schopnosti Ratcliffa

Beckham vie, ako chutia úspechy vo farbách Red Devils.
Beckham vie, ako chutia úspechy vo farbách Red Devils.Chris Arjoon / Getty Images via AFP
David Beckham (49) dúfa, že menšinový vlastník Manchestru United Jim Ratcliffe (72) zmení nepriaznivý osud klubu. Bývalý hráč Red Devils tvrdí, že pre návrat na správnu koľaj je potrebná značná dávka času a trpezlivosti.

Spoločnosť INEOS britského miliardára Ratcliffa prevzala futbalové operácie klubu začiatkom tohto roka. United zažili neúspešný štart do novej sezóny, na manažéra Erika ten Haga je vyvíjaný tlak, keďže tím sa po siedmich zápasoch nachádza na 14. mieste Premier League a v dvoch dueloch Európskej ligy nevyhral.

Beckham, ktorý počas svojej hráčskej kariéry získal s klubom z Old Traffordu šesť ligových titulov, dvakrát FA Cup a raz Ligu majstrov, tvrdí, že fanúšikovia budú musieť byť s Ratcliffom trpezliví. Podnikateľ kúpil v United od majiteľov Glazerovcov menšinový podiel.

Angličan v podcaste Rio Ferdinand Presents povedal, že klub potreboval zmenu a novú perspektívu. "Jima mám naozaj rád. V priebehu rokov som sa s ním niekoľkokrát stretol a myslím si, že je to fanúšik a aj skvelý obchodník, jeden z najlepších a najväčších," vravel niekdajší reprezentant Albionu.

"Myslím si, že dôležitejšie je, aby fanúšikovia videli, že mu na nich záleží, to je podľa mňa veľká časť. Ľudia zjavne v priebehu rokov stratili dôveru vo vedenie a jemu naozaj záleží na tom, čo chce robiť a vytvoriť. Dúfajme, že sa veci zmenia, ale to si vyžaduje čas," hovoril a dodal:

"Mám pocit, že ako fanúšikovia United sme boli za tie roky dosť trpezliví, ale chceme späť tie staré dobré časy. Čím skôr, tým lepšie."

Beckham je teraz prezidentom a jedným z troch vlastníkov klubu Inter Miami, ktorý na čele s Lionelom Messim vyhral základnú časť MLS a v play-off sa bude usilovať o svoj prvý majstrovský titul. Bývalý klub ikonickej sedmičky z Manchestru v sobotu hostí Brentford a bude sa snažiť o prvé ligové víťazstvo od polovice septembra.

Ostatné výsledky Manchestru United.
Ostatné výsledky Manchestru United.Flashscore