Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van den Berg v Liverpoole šancu nedostane, nádejného stopéra získal Brentford

Van den Berg mieri do západného Londýna.
Van den Berg mieri do západného Londýna.Profimedia - ČTK / AP / Derik Hamilton
Sepp van den Berg (22) pred piatimi rokmi prestupoval z tímu Zwolle do Liverpoolu a za seniorov The Reds odohral len štyri súťažné zápasy. Holandský stopér má za sebou sériu hosťovaní a teraz už aj prestup, kúpil ho Brentford.

O van den Berga bol v Európe veľký záujem a do svojich radov ho lanáril aj PSV Eindhoven, situáciu monitorovalo niekoľko nemeckých klubov. Samotný hráč uprednostňoval zotrvanie v Anglicku a s novým zamestnávateľom podpísal päťročný kontrakt, Brentford zaplatí 20 miliónov libier a ďalších päť miliónov môže na Anfield Road putovať v závislosti od bonusov.

"Sepp je už teraz vynikajúcim stredným obrancom a má potenciál sa naďalej zlepšovať. Perfektne k nám zapadne - je rýchly, veľmi dobre číta hru a nepanikári pri hre s loptou, disponuje vynikajúcou rozohrávkou," pochvaľuje si tréner Thomas Frank.

"Navyše má skvelý charakter. Som presvedčený o tom, že nám pomôže k ďalšiemu posunu," dodal kouč. Van den Berg strávil minulú sezónu na hosťovaní v Mainze a za nemecký klub zvládol porciu 35 súťažných zápasov. Predtým si ho vypožičali Preston a Schalke.

Futbalové prestupy ONLINE