Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Nistelrooy opäť červeným diablom. Bývalý kanonier bude asistovať ten Hagovi

Ruud van Nistelrooy sa vracia na miesto, kde sa mu strelecky mimoriadne ako hráčovi darilo.
Ruud van Nistelrooy sa vracia na miesto, kde sa mu strelecky mimoriadne ako hráčovi darilo.Profimedia
Bývalý holandský futbalový útočník Ruud van Nistelrooy (48) bude asistentom trénera Erika ten Haga (54) v Manchestri United. Klubová legenda a autor 95 gólov v drese červených diablov podpísal dvojročný kontrakt. Ďalším asistentom bude jeho krajan Rene Hake. United o tom informovali na svojej webovej stránke.

Van Nistelrooy pôsobil v Manchestri United v rokoch 2001 až 2006 pod vedením trénera Alexa Fergusona. S tímom získal štyri trofeje vrátane jedného triumfu v Premier League. Hral aj za PSV Eindhoven, Real Madrid či Hamburg. Po skončení hráčskej kariéry viedol mládežnícke tímy PSV a necelú jednu sezónu aj jeho A-tím.

V klube tak končia Mitchell van der Gaag a Benni McCarthy Naopak, Steve McClaren a Darren Fletcher pokračujú. "Som rád, že Rene a Ruud súhlasili s tým, že sa pripoja k nášmu projektu a dodajú personálu množstvo skúseností, vedomostí a novej energie. Teraz je ten správny čas na osvieženie trénerského tímu, keďže chceme stavať na úspechoch a posunúť sa na ďalšiu úroveň," uviedol pre klubový web Erik ten Hag.