Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vardy sa vrátil do Premier League vo veľkom štýle, Tottenhamu zmaril sen o víťazstve

Vardy dal o sebe vedieť.
Vardy dal o sebe vedieť.Profimedia
Futbalisti Tottenhamu a Leicestru remizovali v pondelkovej dohrávke 1. kola anglickej Premier League. Nováčik tak po návrate medzi elitu získal s favoritom cenný bod.

Leicester - Tottenham 1:1

Tottenham začal stretnutie aktívnejšie a v prvom polčase vyprodukoval päť striel na bránu, čo je za úvodných 45 minút najviac v prvom kole. Do vedenia poslal hostí presnou hlavičkou Pedro Porro, ktorého centrom našiel v premiérovom zápase proti svojmu bývalému klubu James Maddison.

Ten sa za posledných 32 vonkajších meraní síl podpísal pod 26 gólov (11+15). Zároveň od začiatku ročníka 2018/19 nemá žiadny iný stredopoliar lepšie čísla na ihriskách súperov ako práve Maddison (25+25). Porro má zas od štartu minulej sezóny najlepšiu bilanciu spomedzi obrancov (4+7).

Viackrát sa do zakončení dostal pri debute za Spurs útočník Solanke. Nepochodil, a tak krátko po zmene strán svoj návrat do Premier League okorenil kapitán a legenda Leicestru, ktorou je Jamie Vardy. Tomu loptu presne na hlavu posadil Fatawu.

Skúsený zakončovateľ sa postaral už o svoj ôsmy gól v stretnutiach prvého kola PL, historicky ich má viac iba Salah (9). Proti Tottenhamu prispel už na dvanásť zásahov (9+3) a spoločne s Arsenlom (11+1) to je jeho najobľúbenejší súper. Po tridsiatke sa presadil v najvyššej anglickej súťaži 104. raz, pričom ide o rekord.

Konečná remíza 1:1 však trochu zaostala za očakávaniami, keďže pred pondelkovým zápasom historicky títo súperi odohrali v PL 34 stretnutí, v ktorých padlo až 128 gólov, čo je priemer 3,8 na jeden duel. Počas ostatných piatich meraní síl to bolo dokonca 28 zásahov (priemer 5,6).

Tabuľka Premier League po prvom kole.
Tabuľka Premier League po prvom kole.Flashscore