Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Včasné prestupy Artetu tešia. Stále je čas na to, aby sme ešte niečo urobili, vraví

Mikel Arteta je zatiaľ spokojný s vývojom na prestupovom trhu.
Mikel Arteta je zatiaľ spokojný s vývojom na prestupovom trhu.Reuters
Tréner Arsenalu Mikel Arteta (41) uviedol, že je spokojný s rýchlosťou prestupov, pričom v závere prestupového obdobia by mohlo dôjsť k ďalším prírastkom do tímu.

Arsenal v sobotu podpísal zmluvu s Declanom Riceom z West Hamu United za 105 miliónov libier. Anglický stredopoliar bol po Kaiovi Havertzovi a Jurrienovi Timberovi ich tretím podpisom v tomto okne.

"Každý podpis, ktorý sme urobili, prináša do tímu špeciálne veci," povedal Arteta novinárom pred stredajším predsezónnym priateľským zápasom Arsenalu proti tímu Major League Soccer (MLS) All-Stars vo Washingtone.

"Sme veľmi radi, ako si viete predstaviť, že sme podpísali hráčov, ktorých sme chceli. Podpísali sme ich včas a začali sa veľmi rýchlo adaptovať do tímu. Máme teraz nejakú dobu na prípravu a na to, aby dostali čo najlepšiu šancu prejaviť sa tým správnym spôsobom."

Na otázku, či by sa pred uzavretím prestupového obdobia 1. septembra mohli podpísať ešte ďalšie zmluvy, Arteta odpovedal:

"Áno. Uvidíme, na trhu je ešte veľa času a od niektorých našich hráčov sa veľa očakáva. Budeme ostražití, stále je čas na to, aby sme ešte niečo urobili. Samozrejme, je čas aj na odchody. Som si istý, že sa veci pohnú," prezradil.

Arsenal začne novú sezónu 12. augusta doma s Nottinghamom Forest.

Sledujte futbalévé prestupy a špekulácie