Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verdikt súdu neovplyvní prácu mužstva City. Sústredíme sa na zápasy, odkazuje Guardiola

Guardiola si už želá koniec procesu.
Guardiola si už želá koniec procesu.David Klein / Reuters
V súvislosti s údajným porušením finančných pravidiel Premier League zo strany Manchestru City sa verdikt očakáva v najbližších mesiacoch. Manažér Pep Guardiola (53) uviedol, že konečné rozhodnutie žiadnym spôsobom neovplyvní snahu a prácu tímu.

Citizens boli vo februári 2023 obvinení v 115 bodoch od ich prevzatia spoločnosťou City Football, ktorú vlastní skupina Abu Dhabi United Group. V prípade uznania viny by klubu mohli hroziť tresty ako odpočet bodov či preradenie do nižšej súťaže.

V minulej sezóne boli za porušenie ligových pravidiel o zisku a udržateľnosti odrátané body Nottinghamu Forest a Evertonu. Klub obvinenia odmieta. Nezávislá komisia preskúma obvinenia z roku 2009. Londýnske noviny Times uviedli, že pojednávanie v tejto veci sa začne v septembri a výsledok bude známy začiatkom budúceho roka.

"Som rád, že sa to čoskoro začne a dúfam, že sa to aj rýchlo skončí v prospech nás všetkých. Najmä pre klub, ale aj pre všetky ostatné kluby Premier League, rovnako ako pre ľudí," povedal Guardiola novinárom a dodal:

"Z hĺbky srdca si želám, aby súd, nezávislá komisia, opakujem nezávislá komisia, čo najskôr zverejnili, čo sa stalo, a my to prijmeme tak, ako sme to vždy urobili."

Aj napriek pretrvávajúcim obavám okolo klubu City v minulej sezóne pridali rekordný štvrtý titul v Premier League v rade po tom, čo v sezóne 2022/23 získali treble. Aký vplyv bude mať súdný proces a verdikt na tím? "Hovoríme o tom už tri alebo štyri roky. Vieme, že to príde, akceptujeme to a sústredíme sa na naše zápasy," odpovedal španielsky kouč jednoznačne.

Šéf Premier League Masters: Je čas, aby sa prípad Manchester City vyšetril a uzavrel