Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Viana bude od leta novým športovým riaditeľom Manchestru City, nahradí Begiristaina

Viana sa ujme funkcie po sezóne.
Viana sa ujme funkcie po sezóne.Gualter Fatia / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Txiki Begiristain (60) po aktuálnej sezóne opustí pozíciu športového riaditeľa Manchestru City. Ako sa očakávalo, na uvoľnené miesto nastúpi Hugo Viana (41), ktorý prichádza zo Sportingu Lisabon.

Španielsky funkcionár po príchode z Barcelony dokončuje pri Citizens dvanásty rok, pôvodne chcel skončiť v 55 rokoch, ale spolupráca s Pepom Guardiolom viedla k tomu, že jeho odchod sa odložil na okrúhle 60. narodeniny. Manchester City získal počas spomínaného obdobia sedem titulov v Premier League a množstvo ďalších trofejí, pričom v ročníku 2022/23 sa dočkal aj vytúženého triumfu v Lige majstrov.

Begiristaina na Etihad Stadium nahradí Hugo Viana, ktorý stojí za vzostupom Sportingu Lisabon v posledných šiestich rokoch. Bývalý portugalský reprezentant začiatkom roka 2020 angažoval trénera Rúbena Amorima, s ktorým sa lisabonský celok dvakrát dostal na vrchol domácej súťaže.

Viana sa oficiálne presunie do Anglicka v lete 2025, ale už v najbližších mesiacoch bude spolupracovať s Begiristainom, aby mu čo najviac uľahčil prechod.

Po Vianovom odchode Sporting oznámil reorganizáciu športovej štruktúry a pozíciu športového riaditeľa už nebude obsadzovať. Bernardo Palmiero, ktorý v klube pôsobil v rokoch 2020 až 2023, prevezme od budúcej sezóny funkciu výkonného riaditeľa a bude spolupracovať priamo s riaditeľom skautingu Fláviom Costom v kooperácii s prezidentom Fredericom Varandasom.

Manchester City po sezóne opustí športový riaditeľ, klub si náhradu vyhliadol v Portugalsku