Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vinícius k Saudom? Hviezda Realu by mohla odísť, za päť rokov by zarobila miliardu eur

Mohol by Vinícius opustiť Real?
Mohol by Vinícius opustiť Real?AFP
Brazílsky útočník Realu Madrid Vinícius (24) je údajne otvorený ponuke zo Saudskej Arábie vo výške viac ako jednej miliardy eur. V pondelok to pre agentúru Reuters uviedli zdroje blízke hráčovi.

Viníciusa oslovili predstavitelia saudského Verejného investičného fondu (PIF), aby zistili, či by mal záujem o prestup do Saudi Pro League. Išlo by o päťročnú zmluvu v hodnote približne 200 miliónov eur za sezónu plus bonusy.

Súčasťou balíka by bola aj samostatná 10-ročná zmluva, na základe ktorej by sa stal ambasádorom majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré sa v krajine uskutočnia v roku 2034. O týchto podmienkach a finančných čiastkach sa však ešte bude rokovať.

Hoci oficiálna ponuka ešte nebola predložená, Vinícius tento krok neodmietol a dal PIF povolenie osloviť Real Madrid. Hoci samotný futbalista je v hlavnom meste Španielska šťastný a spokojný, domnieva sa, že ponuku takéhoto charakteru je potrebné dôkladne preštudovať.

Ďalší zdroj blízky hráčovi uviedol, že Real neprejavil záujem o rokovania o prestupe, a zdôraznil hráčovu výkupnú klauzulu vo výške miliardy eur. Real Madrid ani PIF nereagovali na žiadosti o komentár.

Saudskoarabské kráľovstvo, ktoré by sa veľmi želalo, aby bolo považované za futbalovú veľmoc, oznámilo projekt investovania do športových klubov a ich privatizácie, pričom PIF by mal získať 75 % kapitálu štyroch hlavných celkov v krajine: Al-Ahly, Al- Ittihad, Al-Hilal a Al-Nassr.

Najväčší saudskoarabský prestup uskutočnil pred rokom najúspešnejší klub krajiny. Al-Hilal poslal 90 miliónov eur do Paríža St-Germain, aby priviedol Neymara. Po Karimovi Benzemovi v Al-Ittihad a Cristianovi Ronaldovi v Al-Nassr sa PIF snažil presvedčiť aj kapitána francúzskej reprezentácie Kyliana Mbappého. Útočník však lukratívnu ponuku odmietol, namiesto toho v júni prestúpil do Realu Madrid.

Predpokladá sa, že ponuka pre Viníciusa je podobná tej, ktorú dostal Mbappé. Brazílčan by sa pripojil k Al-Ahly a spojil by sa s bývalými hviezdami Premier League Riyadom Mahrezom a Robertom Firminom.

Vinícius, ktorý má po predĺžení zmluvy v roku 2022 platný kontrakt do leta 2027, je kandidátom na zisk Zlatej lopty po tom, čo v minulej sezóne pomohol Realu k zisku double v Lige majstrov a La Lige.

Futbalové prestupy ONLINE