Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výhodu City neguje otázny De Bruyne. Teraz sa o ničom nerozhodne, upozorňuje Guardiola

Guardiola si myslí, že v tejto fáze sezóny je ešte skoro na to, aby šláger o niečom rozhodol.
Guardiola si myslí, že v tejto fáze sezóny je ešte skoro na to, aby šláger o niečom rozhodol.OLI SCARFF / AFP
Španielsky tréner Pep Guardiola (53) pripúšťa, že jeden voľný deň navyše môže byť pre Manchester City pred nedeľným šlágrom proti Arsenalu výhodou, ale úradujúci majster Premier League možno nebude môcť počítať so zraneným Kevinom De Bruynem (33).

Citizens otvorili boje v Lige majstrov už v stredu na domácom trávniku proti Interu, zatiaľ čo Gunners vo štvrtok hrali na pôde Atalanty. Obe stretnutia sa skončili bezgólovými remízami. Guardiola verí, že ďalších 24 hodín na regeneráciu môže byť kľúčových v súboji tímov, ktoré v posledných dvoch sezónach obsadili dve najvyššie priečky.

Nedeľné víťazstvo na Etihad Stadium by výrazne posilnilo nádeje City na piaty titul v Premier League po sebe. Kouč manchesterského mužstva je vďačný za vzácnu pomoc v rozpise stretnutí.  "Je to výhoda, ale za posledných šesť rokov by som urobil veľmi dlhý zoznam, koľkokrát sme čelili ťažkému tímu s menším časom na oddych ako mal súper," povedal s dávkou sarkazmu.

Arsenal by však mohol získať akúsi kompenzáciu v podobe neúčasti De Bruyneho, ktorý proti Interu pre zdravotné problémy nútene striedal. "V piatok sa cítil o niečo lepšie. V sobotu trénoval a uvidíme. Mohol by sa zapojiť," nejasne odpovedal Guardiola.

Manchester City vyhral všetky štyri doterajšie zápasy sezóny v Premier League, pričom skvostnou formou sa môže pýšiť Erling Haaland. Ten zaťažil kontá súperov až deviatimi gólmi. Arsenal je druhý s desiatimi bodmi, remizoval v stretnutí proti Brightonu.

"Nebude to jednoduché, pretože súper má vyšších hráčov ako my. Veľmi dobre bráni priestor a majú výborných bežcov. Vždy sa snažia, aby boli v súbojoch dvaja na jedného. Stopéri Gabriel a Saliba sa sústredia na Erlinga. Preto je ťažké s nimi hrať. Musím si dobre premyslieť, ako to urobíme," tvrdí Španiel.

Hoci Manchester City v minulej sezóne skončil v tabuľke nad londýnskym tímom, tak ani raz ho nedokázal zdolať. V lige prehral 0:1 a remizoval 0:0, zatiaľ čo Arsenal uspel aj v stretnutí o Community Shield po penaltovom rozstrele. 

"V posledných rokoch išlo vždy o tesné zápasy. Robia veľa dobrých vecí. Sú kompletný tím a preto sú našimi najväčšími rivalmi. Každú sezónu sú lepší a lepší. Posledné dva roky boli blízko, ale my sme boli silní a stále aj sme," uvedomuje si Guardiola.

Ak by Citizens svojho súpera zdolali, stalo by sa tak prvý raz od apríla 2023 a hlavne by sa mu v tabuľke vzdialili už na päť bodov. V tejto fáze sezóny ale španielsky lodivod odmieta akékoľvek kalkulácie.

"Je ešte veľmi skoro, sme na začiatku sezóny. Rozhodne sa akurát tak o nálade v tíme na ďalšie obdobie. Z hľadiska tabuľky to nie je také dôležité. Oveľa dôležitejšie bude, keď pôjdeme v druhej polovici ročníka do Londýna," dodal.

Manchester City - Arsenal (nedeľa, 17:30)