Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vynechanie Bergwijna? Koeman nepozná kvality Saudi Pro League, reaguje šéf Al Hilalu

Koeman nie je priaznivcom saudských prestupov.
Koeman nie je priaznivcom saudských prestupov.Reuters / Angelika Warmuth
Ronald Koeman (61) v Saudskej Arábii veľa fanúšikov asi nezískal. Generálny riaditeľ klubu Al Hilal Esteve Calzada tvrdí, že holandský tréner podceňuje kvalitu Saudi Pro League. Vyplývať to má z toho, že do národného tímu Oranjes odmietol povolať Stevena Bergwijna (27), ktorý prestúpil do tímu z tamojšej najvyššej súťaže.

Bergwijn prišiel do Al Ittihadu na začiatku septembra z Ajaxu a Koeman ho vynechal z reprezentácie. Calzada povedal, že kormidelník Holandska týmto podcenil saudskoarabskú najvyššiu súťaž.

"Ako človeku, ktorý žije v tejto krajine, miluje ju a váži si kvalitu produktu, ktorý tu predkladáme, sa mi tieto vyhlásenia nepáčili," vravel Calzada na akcii The Summit, stretnutí najvyšších športových manažérov v Londýne.

"Myslím si, že to jednoducho nie je fér. Nie je to správne. V skutočnosti, ak sa pozriete na hráčov, ktorí prišli do Saudskej Arábie, väčšina z nich pokračuje vo svojich národných tímoch. Napríklad Laporte, ktorý sa stal majstrom Európy so Španielskom," dodal.

"Väčšinu hráčov národné tímy naďalej povolávajú. V našom prípade sú to Rúben Neves a brankár Bono, z Al Nassr je to Ronaldo. Vyjadrenie preto prišlo trochu nečakane a pravdepodobne z neznalosti hodnoty a kvality ligy, pretože ak si pozriete zápasy alebo prídete a vidíte zázemie, tak je to na európskej úrovni. Holandských hráčov je mi veľmi ľúto," pokračoval Calzada smerom ku Koemanovi.

Španiel tiež hovoril o nádeji, že do hry sa čoskoro vráti Neymar, ktorý po pretrhnutí predného skríženého väzu počas kvalifikačného duelu MS 2026 proti Uruguaju je mimo ostrej akcie už rok.

"Videl som ho pravidelne trénovať so spoluhráčmi. Po medzinárodnej prestávke je pred nami dosť zápasov. V lige hrať nemôže, pretože nie je registrovaný, ale určite môže nastúpiť v ázijskej Lige majstrov," vysvetlil generálny riaditeľ Al Hilalu.