Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vynechaný Sterling? Niektorí hráči budú musieť odísť, priznáva Maresca po zápase so City

Maresca má za sebou ligový debut pri tíme Blues.
Maresca má za sebou ligový debut pri tíme Blues.Reuters
Budúcnosť Raheema Sterlinga (29) na Stamford Bridge zostáva nejasná. Špekuláciám o jeho odchode nahral aj nový tréner Chelsea Enzo Maresca (44), ktorý skúseného krídelníka nenominoval na duel s Manchestrom City a na pozápasovej tlačovej konferencii pripustil, že sa káder londýnskeho klubu bude musieť zúžiť.

Maresca po prehre 0:2 s úradujúcimi anglickými majstrami uviedol: "Chcem Raheema Sterlinga, ale chcem aj ďalších 29 hráčov, ktorých máme. Je však jasné, že pre všetkých nie je miesto. Niektorí z nich tak budú musieť odísť. Jeho vynechanie zo zostavy bolo čisto taktickým rozhodnutím."

Sterlingovi zástupcovia ešte pred duelom vydali vyhlásenie, že za odstavením ich klienta mimo zápasového kádra nestoja nezhody s trénerom. Zároveň dodali, že celá situácia ich zaskočila. "Vzhľadom na jeho zaradenie do oficiálnych predzápasových materiálov klubu v tomto týždni sme očakávali, že bude do víkendového stretnutia v nejakom rozsahu zapojený," uviedli vo vyhlásení.

"Pred sezónou sme mali s klubom dialóg a bolo nám potvrdené, že Raheem je súčasťou budúcnosti klubu. Tešíme sa preto, keď sa celá situácia vyjasní," dodali hráčovi zástupcovia.

Angličan prišiel do Chelsea v lete 2022 z Manchestru City a od začiatku sa stal dôležitým hráčom zostavy Blues. V minulej sezóne odohral 31 ligových zápasov, dal osem gólov, ku ktorým pridal štyri asistencie. Hneď úvod nového ročníka naznačil, že pod vedením Marescu sa jeho pozícia výrazne oslabila. Zostane niekdajší anglický reprezentant na Stamford Bridge alebo sa posunie o dom ďalej?

Futbalové prestupy ONLINE