Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham dotiahol prestup Wan-Bissaku z United, v klube podpísal šesťročnú zmluvu

Wan-Bissaka podpísal vo West Hame šesťročnú zmluvu.
Wan-Bissaka podpísal vo West Hame šesťročnú zmluvu.X @WestHam
Aaron Wan-Bissaka (26) rok pred vypršaním kontraktu odchádza z Manchestru United do West Hamu United, ktorý zaplatí odstupné vo výške takmer 18 miliónov eur. Bývalý anglický mládežnícky reprezentant podpísal s londýnskym klubom zmluvu na ďalších šesť rokov.

Wan-Bissaka prišiel do Manchestru United pred piatimi rokmi z Crystal Palace za 55 miliónov eur, ale vysoké očakávania úplne nenaplnil. Bývalý mládežnícky reprezentant Anglicka nastúpil za posledné tri sezóny len v 61 ligových zápasoch a na vine neboli iba zdravotné problémy.

Vedenie United v januári aktivovalo opciu na predĺženie jeho zmluvy do roku 2025, ale urobilo tak najmä preto, aby o 26-ročného obrancu neprišlo zadarmo. Wan-Bissaka nakoniec rok pred vypršaním kontraktu odíde do West Hamu, kde bude konkurovať českému reprezentantovi Vladimírovi Coufalovi.

Wan-Bissaka odohral za Manchester United 190 súťažných stretov, v ktorých dvakrát skóroval a pridal 13 asistencií. Počas svojho päťročného pôsobenia na Old Trafford sa tešil z dvoch trofejí - v sezóne 2022/23 vyhral Ligový pohár a minulý rok získal FA Cup.

West Ham je na trhu veľmi aktívny a Wan-Bissaka je jeho ôsmym letným podpisom. Pred ním do kabíny prišli Jean-Clair Todibo, Max Kilman, Niclas Füllkrug, Crysencio Summerville, Luis Guilherme, Wes Foderingham a Guido Rodríguez.

Ďalšie prestupy a špekulácie