Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Za úspechmi s novým kapitánom. Liverpoolsku loď povedie Virgil van Dijk

Nový kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk.
Nový kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk.Twitter/@LFC
"The Reds" potvrdili, že Virgil van Dijk (32) nahradil na poste kapitána tímu Jordana Hendersona (33).

Absolvent akadémie Trent Alexander-Arnold bol vymenovaný za vicekapitána, keď nahradil Jamesa MilneraHenderson, ktorý prišiel do Liverpoolu pred 12 rokmi, odišiel pred pár dňami do saudskoarabského klubu Al-Ettifaq. Milner v klube pôsobil od roku 2015, minulý mesiac sa pripojil k Brightonu na  voľný prestup.

Van Dijk, ktorý je kapitánom národného tímu Holandska, pôsobí v Liverpoole päť rokov a za ten čas bol pri zisku prakticky všetkých trofejí. Naopak, Alexander-Arnold je s klubom spätý počas celej svojej doterajšej kariéry.

"Je to pre mňa česť. Pre moju manželku, pre moje deti a celkovo pre moju rodinu. V tejto chvíli ani neviem opísať, čo prežívam. Je to neičo, na čo som naozaj, naozaj hrdý," hľadal po oznámení novej funkcie slová skúsený 32-ročný stopér.

"Samozrejme, už to, že som kapitánom Holandska, je obrovská česť. Byť kapitánom Liverpoolu je niečo, na čo momentálne vážne ťažko hľadám slová. Urobím všetko, čo je v mojich silách a čo budem môcť, aby boli na mňa a klub všetci hrdí i spokojní," doplnil Virgil van Dijk.