Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Začiatok novej sezóny nestihne. Neymara čaká ešte niekoľko mesiacov rehabilitácie

Neymar si obul kopačky naposledy v októbri.
Neymar si obul kopačky naposledy v októbri.AFP
Najdrahší futbalista histórie Neymar (32) uviedol, že ho čaká ešte niekoľko mesiacov rehabilitácie ľavého kolena, ktoré si zranil v októbri minulého roka. Brazílsky útočník Al-Hilal sa pred siedmimi mesiacmi podrobil operácii a vynechá letné majstrovstvá Južnej Ameriky i začiatok novej sezóny saudskoarabskej ligy.

"Prežívam množstvo bolestí, ale uzdravujem sa. Od zranenia uplynulo sedem mesiacov a pár ďalších ma ešte čaká, ale blížime sa," uviedol Neymar na pondelkovom stretnutí s novinármi v Sao Paule.

Tridsaťdvaročný ofenzívny futbalista si v polovici októbra v kvalifikačnom zápase proti Uruguaju roztrhol predný skrížený väz a poškodil meniskus v ľavom kolene. Začiatkom novembra sa v Brazílii podrobil operácii. Predtým stihol odohrať len tri ligové strety za Al-Hilal, kam v auguste odišiel z Paríža Saint-Germain a kde údajne zarobí približne 100 miliónov eur za sezónu.

Už v decembri brazílsky reprezentačný lekár povedal, že Neymar určite vynechá Copa América, ktorá sa bude hrať v USA od 20. júna do 14. júla. "Bude to smutné. Samozrejme, je škoda, že tam nemôžem byť, ale budem im fandiť. Dúfam, že Brazília vyhrá, máme na to tím," zdôraznil Neymar, finalista juhoamerického šampionátu z roku 2021.

Najdrahší futbalista histórie zároveň poprel špekulácie, že sa v budúcom ročníku vráti do Santosu, kde začínal svoju kariéru. "Je to úplná lož, nič také nie je v pláne. Mám ešte rok platnú zmluvu v Al-Hilal a dúfam, že odohrám skvelú sezónu," uzavrel.