Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas na Anfielde je ako každý iný, myslí si Maresca. V Premier League nie sú slabé tímy

Maresca sa chystá na súboj s Liverpoolom.
Maresca sa chystá na súboj s Liverpoolom.Every Second Media / Alamy / Alamy / Profimedia
Enzo Maresca (44) pred nedeľným šlágrom Premier League s Liverpoolom vyhlásil, že je veľmi spokojný s dobrým začiatkom svojho pôsobenia v Chelsea. Pred bitkou na Anfield Road svojich zverencov zbytočne nedáva pod tlak. Taliansky kouč uviedol, že zápas s Liverpoolom neurčuje vydarenosť štartu sezóny.

Marescov tím je po siedmich kolách na štvrtom mieste a momentálne ťahá sedemzápasovú šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach. Chelsea zaostáva v tabuľke Premier League za vedúcimi The Reds o štyri body a v nedeľu môže tento deficit takmer zmazať.

Bývalý manažér Leicesteru pri štarte na novej lavičke urobil dojem, v bitke proti ďalšiemu nováčikovi Arnemu Slotovi je pred ním a jeho tímom náročná výzva. "Čaká nás ťažký súper, ale rozhodne to nie je zápas o všetko. Nie je to tak, že by výhra odstránila všetky problémy a ani tak, že prehra zhatí náš doterajší progres. Futbal je proces, ktorý nestojí na jednom zápase," povedal Maresca.

"To, čo som očakával od klubu aj hráčov, sa potvrdilo. Chelsea je jedným z najlepších tímov na svete, som preto nadšený, že tu môžem pôsobiť. Navyše sa nám podarilo do tímu vštepiť herný štýl. V každom zápase je vidieť, čo chceme hrať," prezradil kouč, ktorý v uplynulej sezóne doviedol Foxes späť do Premier League.

Nastolený trend by rád predal aj na ihrisku aktuálne vedúceho tímu ligy. "Na stretnutie sa chceme pripraviť čo najlepšie. Chceli by sme tam získať body," priznal na tlačovej konferencii. Chelsea v Liverpoole načne náročný ligový program.

V nasledujúcich štyroch kolách totiž vyzve aj Manchester United, Newcastle a Arsenal. Potom na Marescu čaká lahôdka v podobe návratu do Leicesteru. "Čakajú nás veľké zápasy, ale žiadny z duelov zatiaľ nebol ľahký. Premier League je najlepšia liga na svete, nie sú v nej slabé tímy," vravel Maresca na záver.

Liverpool - Chelsea (17:30)