Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zármutok vo svete futbalu. Bývalý obranca z Premier League bol nájdený mŕtvy

Baldock pôsobil v Anglicku, Grécku a na Islande.
Baldock pôsobil v Anglicku, Grécku a na Islande.Nigel French/Sportsphoto/APL / Mary Evans Picture Library / Profimedia
Obranca gréckeho Panathinaikosu George Baldock (†31) bol nájdený mŕtvy v bazéne svojho domu v Glyfade. Dvanásťnásobný reprezentant pôsobil niekoľko rokov v Anglicku, kde si v drese Sheffieldu United pripísal 83 štartov v Premier League. Jeho úmrtie potvrdilo vedenie gréckej Super League.

Baldock opúšťal Anglicko po úspešnom sedemročnom pôsobení v Sheffielde v Championship aj Premier League, v lete tohto roku sa pripojil k Panathinaikosu. Vedenie tamojšej súťaže potvrdilo smrť hráča v oficiálnom vyhlásení v stredu večer.

"Celá futbalová rodina Super League vyjadruje hlboký zármutok nad predčasnou stratou futbalistu Panathinaikosu a nášho národného tímu Georgea Baldocka a vyjadruje hlbokú sústrasť jeho rodine a blízkym," znelo vo vyjadrení.

Po tom, ako Baldock prenikol do seniorského futbalu v tíme MK Dons, si v roku 2017 vyslúžil prestup do Sheffieldu a stal sa dôležitou postavou dvoch postupov do najvyššej súťaže.

Tridsaťosem štartov si pripísal v sezóne 2019/20, ktorú Blades zakončili na pôsobivom deviatom mieste tabuľky. Obranca bol na Bramall Lane obľúbencom fanúšikov, celkom za United zaknihoval 219 duelov s bilanciou šiestich gólov a 16 asistencií. Za národný tím Grécka mal na konte 12 štartov, v aktuálnej sezóne nastúpil za Panathinaikos do štyroch súťažných stretnutí.