Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlom v sezóne? Nie. Je to iba víťazstvo, musíme vyhrať každý zápas, burcuje ten Hag

Ten Hag sa dočkal pocitu víťazstva.
Ten Hag sa dočkal pocitu víťazstva.REUTERS / Molly Darlington
Víťazstvo Manchestru United nad Brentfordom bolo pre tím Erika ten Haga (54) prvým po viac ako mesiaci a prišlo uprostred mraku špekulácií o pozícii Holanďana na trénerskej stoličke. Lodivod Red Devils napriek tomu povedal, že táto výhra nemá väčší význam ako akákoľvek iná.

Tri cenné body pre United, ktorí naposledy vyhrali 17. septembra nad Barnsley v EFL Cupe, zariadili svojimi trefami GarnachoHojlund. Ich mužstvu po zápase patrilo 11. miesto v tabuľke Premier League. Víťazstvo na Old Trafforde prišlo deň po tom, ako ten Hag uviedol, že reči o neistote jeho pozície sú iba mediálnymi rozprávkami.

Na otázku, či by to mohol byť zlomový bod v sezóne, lodivod odpovedal: "Nie. Je to len víťazstvo, tlak je tu vždy. Musíme vyhrať každý zápas a každý, ktorý vyhráme, je dôležitý. V tomto tíme vidíte súdržnosť, bojovného ducha. Mali sme odhodlanie strieľať góly, a to je to, čo potrebujeme. Strelili dva skvelé góly a sme s tým veľmi spokojní."

Holandský tréner si triumf cení, no nepreceňuje ho: "Na začiatku sezóny sme podali niekoľko dobrých výkonov, ale nedali sme dostatok gólov, potom je každý negatívny. Tento výsledok nám môže pomôcť, ale je to len jedno víťazstvo a musíme na ňom stavať."

Vzápätí pochválil Rashforda, ktorý bol terčom kritiky fanúšikov, ale odohral vynikajúci duel a pri zásahu Garnacha zaknihoval asistenciu. "Naozaj sa mi páčilo, ako hral. Vidíte, čoho je schopný. Chceme to od neho každý zápas. Hral s bojovným duchom. Keď to predvedieme všetci, tak máme tím, ktorý môže hrať o trofeje," tvrdil ten Hag, ktorého mužstvo sa najbližšie ukáže v európskej bitke na pôde Fenerbahce.

Manchester United - Brentford 2:1