Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranení Reece James a Mason Mount nepomôžu Chelsea až do konca sezóny

Mount a James boli v posledných rokoch kľúčovými hráčmi Chelsea .
Mount a James boli v posledných rokoch kľúčovými hráčmi Chelsea .Reuters
Obranca Reece James (23) a stredopoliar Mason Mount (24) vynechajú zvyšok sezóny. Obom sa na trávnik nedovolí vrátiť zranenie, uviedol v utorok dočasný manažér Frank Lampard (44).

Jamesa vyradilo zranenie stehenného svalu, zatiaľ čo Mount má problémy s brušným svalstvom, hoci stále má šancu vrátiť sa pred posledným zápasom sezóny. "Reece nebude k dispozícii do konca, Mount to isté, ale možno stihne posledný súboj. Je to nepravdepodobné, ide pre nás o sklamanie," povedal Lampard novinárom pred stredajším súbojom Premier League proti Brentfordu.

"Kai (Havertz) stále bojuje s kolenom, ale do konca týždňa by mal byť fit," doplnil.

Chelsea, ktorá je v ligovej tabuľke na 11. mieste a hrozí jej najhoršie umiestnenie v domácej súťaži za posledných takmer 30 rokov, sa bude proti Brentfordu snažiť ukončiť sedemzápasovú sériu bez víťazstva vo všetkých súťažiach. Klub zaostáva za svojimi súpermi zo západného Londýna, ktorí odohrali o zápas viac, o päť bodov. Samotný Lampard sa snaží o prvé víťazstvo od návratu na Stamford Bridge po odchode Grahama Pottera.

"Vo futbale by som neočakával nič, ale prišiel som do klubu s veľkými problémami, pričom som nemal veľa času," uviedla klubová ikona, ktorej sa nepodarilo zvíťaziť ani v jednom z ostatných štyroch stretnutí.

Program najbližších súbojov Chelsea
Program najbližších súbojov ChelseaFlashscore

"Je tu veľa faktorov, ktoré ovplyvnili štyri zápasy. Som tu, aby som pomohol. Veci sa nedajú zmeniť za taký krátky čas."

Chelsea už v tejto sezóne nemá o čo hrať, kvalifikácia do Európy je mimoriadne ťažká úloha, ale Lampard povedal, že motivovať hráčov nebude problém.

"Nemáme mentalitu, pri ktorej by sme si povedali, že nie je o čo hrať. V Chelsea mali šťastie, že to tak bolo 15, 20 rokov. Realita je taká, že z dlhodobého hľadiska nebudete mať perfektnú každú sezónu. Čaká nás sedem zápasov, tri proti najlepšej štvorke. Bude zaujímavé sledovať, ako hráči zareagujú," uzavrel Frank Lampard.