Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenie Ödegaarda napokon nebude krátkodobé. Arsenal čaká veľký test, uvedomuje si Arteta

Martin Ödegaard bude Arsenalu chýbať dlhšie obdobie.
Martin Ödegaard bude Arsenalu chýbať dlhšie obdobie. Reuters / Dylan Martinez
Keď Martin Ödegaard (25) utrpel 9. septembra počas reprezentačného zrazu zranenie členka, prvé správy hovorili o trojtýždňovej prestávke. Mikel Arteta však odhalil, že oporu a kapitána Arsenala čaká dlhšia pauza.

Presnejšiu predikciu nemá ani samotný šéf lavičky. "Magnetická rezonancia ukázala pomerne významné poškodenie väzov v členku. Chvíľu nám preto určite bude chýbať. Snáď nepôjde o mesiac," verí španielsky lodivod.

Ödegaard už zmeškal výhru nad Tottenhamom v derby o severný Londýn, pričom mužstvu nepomôže ani v ďalšej časti náročného programu. Gunners pred nadchádzajúcou reprezentačnou prestávkou čakajú zápasy Ligy majstrov s Atalantou a PSG, pohárový duel s Boltonom a trojica ligových stretnutí vrátane toho nadchádzajúceho na pôde Manchestru City. 

Zranenia Martina Ödegaarda v poslednom období.
Zranenia Martina Ödegaarda v poslednom období.Flashscore

Arteta pritom musí dúfať, že si tím poradí aj bez nórskeho stredopoliara. "Naša identita je výrazne viazaná s jeho hrou a správaním. Pre mužstvo je táto absencia veľkým testom, ako bude schopné ukázať odlišnú tvár," nechal sa počuť niekdajší stredopoliar.