Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea i City prehrali, Arsenal pokoril United. Bayern takmer podľahol tímu zo štvrtej ligy

Aktualizované
Gabriel Jesus v súboji s Lenym Yorom.
Gabriel Jesus v súboji s Lenym Yorom.Profimedia
Prípravné turné anglických tímov v USA napísalo ďalšie zápasové kapitoly. Rozbehnutý Celtic si poľahky poradil s Chelsea, Milánčania pokorili Citizens, Arsenal tesne zdolal United. Postavou večera bol trojgólový Cucho Hernández (25), ktorý robil vrásky obrane Villans. Dôležitým mužom bol aj Rodrigo Gomes (21) z Wolverhamptonu. V akcii bol aj mníchovský Bayern.

Chelsea - Celtic 1:4

Celtic v príprave zatiaľ ide ako švajčiarske hodinky. Po úvodnej remíze 1:1 so škótskym Ayrom strelil v každom z ďalších štyroch duelov minimálne štyri góly. Poslednú štvorku nasmeroval do siete Chelsea a nebyť pokutového kopu v 89. minúte, ktorý premenil Nkunku, mohlo z toho byť víťazstvo na nulu. Po Manchestri City si tak celok z Glasgowa na americkej pôde poradil s ďalším zástupcom Premier League.

Manchester City - AC Miláno 2:3

Štadión bejzbalových Yankees v New Yorku videl bitku ťažkých váh z Anglicka a Talianska. Fanúšikov Citizens najprv potešil Haaland, po polhodine hry však dvakrát za sebou zafungovala spolupráca Chukwueze + Colombo a Milánčania vyhrávali 2:1. Desať minút po zmene strán vyrovnal McAtee, o víťazstve AC však rozhodol taliansky mladík Nasti. Zverenci Pepa Guardiolu tak prehrali aj vo svojom druhom americkom vystúpení, tím trénera Fonsecu zaknihoval prvú výhru.

Arsenal - Manchester United 2:1

Zaujímavé mená boli v hre aj na SoFi Stadium v Kalifornii. Už po desiatich minútach otvoril skóre stretnutia Højlund, o štvrťhodinku však reagoval Jesus a bolo vyrovnané. Druhý polčas odštartovalo 10-násobné striedanie na každej strane, na hracej ploche sa tak objavili kompletne nové zostavy. O triumfe Arsenalu nad United rozhodol v 81. minúte Martinelli.

Columbus - Aston Villa 4:1

Aktuálny šampión MLS hostil na svojom ihrisku štvrtý celok anglickej Premier League. Prvý polčas sa zmenil na hetrikovú šou domáceho Cucha Hernándeza, kolumbijský kanonier prakticky rozhodol o víťazstve Columbusu. Za káder Villans sa dokázal presadiť iba Archer, na trojgólového kolegu nadviazal ešte Chambost a hostitelia sa mohli tešiť z cenného skalpu.

Wolves - West Ham 3:1

V Jacksonville, najľudnatejšom meste Floridy, išlo o čisto anglické predstavenie. Po trefách Cunhu a Kudusa sa do šatní šlo za stavu 1:1. Druhá polovica bola poznačená početnými zmenami a ďalšie zásahy padli až po 70. minúte. Na radosť Wolves sa o oba gólové momenty postaral Rodrigo Gomes, ktorý spečatil konečnú podobu výsledku a rozhodol o výhre nad Hammers, tí si po remíze a výhre pripísal aj prehru.

Duren - Bayern Mníchov 1:1

Bayern si naplánoval prípravný zápas s tímom z regionálnej súťaže - štvrtej najvyššej ligy. Duren sa takmer postaral o veľké prekvapenie, pretože vyhrával zásluhou gólu Rafaela Garciu. O vyrovnanie sa až v závere postaral osemnásťročný austrálsky mladík Nestory Irankunda, ktorý sa v posledných dvoch prípravných stretnutiach presadil celkovo trikrát.