Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debut Endricka v drese Realu pokazilo milánske AC, Slot s druhou výhrou na lavičke Liverpoolu

Endrick sa dočkal prvých minút v službách Realu.
Endrick sa dočkal prvých minút v službách Realu.Profimedia
Z porcie prípravných zápasov bolo v akcii opäť viacero slávnych značiek. Chelsea si poradila s mexickým majstrom, Liverpool zvládol anglickú bitku, AC Miláno pokorilo Real a mierne pokazilo premiéru Endrickovi (18). Manchester United sa blysol tromi rýchlymi gólmi, ktoré napokon stačili na triumf.

Chelsea - Club América 3:0

V Atlante sa šiesty celok uplynulej sezóny Premier League stretol so šampiónom mexickej Ligy MX. Club América doprial zavinením pokutového kopu európskemu protivníkovi ideálny vstup do zápasu - v druhej minúte premenil penaltu Nkunku. Na hrote Chelsea dostal príležitosť Guiu a trénerovi Marescovi sa gólovo odvďačil v 21. minúte.

Skóre sa následne menilo po sérii viacerých striedaní až pred poslednou 10-minútovkou. Blues dostali šancu na druhú penaltu, exekúcie sa ujal Madueke a nezaváhal. Po remíze a prehre sa tak Londýnčania dočkali prvej výhry v príprave.

Liverpool - Arsenal 2:1

Philadelphia mala možnosť vidieť súboj ťažkých váh, na americkej pôde si sily zmerali ašpiranti na anglický ligový titul. V prvej polovici sa ako režisér hry prezentoval Elliott, ktorý si pripísal dve gólové asistencie. Najprv v 13. minúte prihrával na presný zásah Salaha, následne krásnym oblúčikom našiel Carvalha, a ten zvýšil na 2:0.

Arsenalu sa do polčasu podarilo znížiť zásluhou Havertza. Gól nemeckého ofenzívneho futbalistu bol však posledným v tomto dueli. Arne Slot tak na lavičke Liverpoolu zaknihoval druhé víťazstvo, Gunners si pripísali prvú letnú prehru.

Lipsko - Aston Villa 2:0

Harrison v New Jersey bol dejiskom súboja mužstiev, ktoré si účasť v základnej skupine Ligy majstrov zaručili štvrtým miestom v Bundeslige a Premier League. Pre Lipsko to bol vôbec prvý oficiálny prípravný zápas, Villans absolvovali už svoje štvrté letné predstavenie.

Celý gólový scenár sa napísal už do 41. minúty a pozostával len z dvoch presných zásahov. O oba sa postarali hráči nemeckého celku - na listinu strelcov smerovali mená Silva a Openda. Pred prestávkou ešte Carlos videl druhú žltú kartu, následne červenú a duel sa preňho predčasne skončil.

AC Miláno - Real Madrid 1:0

Štadión Soldier Field v Chicagu hostil stretnutie ikonických značiek futbalu. Premiéry v drese Realu Madrid sa dočkala brazílska hviezdička Endrick. Veci sa dali do pohybu 10 minút po zmene strán, keď Liberali vytvoril ideálnu pozíciu pre Chukwuezeho, ktorý otvoril a zároveň uzavrel gólový účet zápasu. Los Blancos sa tak na El Clásico nenaladili ideálne, Milánčania po triumfe nad Citizens zdolali aj druhého giganta.

Manchester United - Betis 3:2

Snapdragon Stadium v San Diegu privítal anglicko-španielsky súboj medzi United a Betisom. Po štvrťhodine hry sa zásluhou Losadu ako prvý presadil španielsky tím. Red Devils však odpovedali silnou 13-minútovkou, počas ktorej vytiahli zo svojho repertoára tri presné zásahy - postupne sa presadili Rashford, Diallo a Casemiro.

Ako to býva zvykom, druhý polčas bol priestorom na početné zmeny, ale takisto ešte aj na jednu trefu, o ktorú sa postaral Llorente a upravil konečnú podobu rezultátu. United si tak mierne vylepšili náladu po prehre s Arsenalom, Betis po Liverpoole podľahol aj druhému anglickému oponentovi.