Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland na úvod prípravy s kapitánskou páskou a gólom, City podľahlo škótskemu majstrovi

Haaland skóroval hneď v prvom prípravnom zápase.
Haaland skóroval hneď v prvom prípravnom zápase. Profimedia
Futbalisti Manchestru City odohrali prvý prípravný zápas pred novou sezónou, keď v rámci amerického turné podľahli aktuálnemu škótskemu majstrovi Celticu Glasgow 3:4.

Manchester City - Celtic 3:4

Kenan Memorial Stadium s kapacitou 50 500 divákov nachádzajúci sa v Chapel Hill v Severnej Karolíne videl sedem gólov, hlavnými postavami však neboli najväčšie mená Citizens

Nemecký útočník Celticu Nicolas Kühn zaknihoval dva góly a jednu asistenciu, čo Škótom pomohlo k náskoku 3:1 na konci prvého polčasu. Nórsky krídelník vo farbách úradujúceho anglického majstra Oscar Bobb pre zmenu raz skóroval a dvakrát prihrával.

Za tím Pepa Guardiolu sa presadili ešte Maximo Perrone (minulú sezónu hosťoval v Las Palmas) a s kapitánskou páskou hrajúci Erling Haaland, ktorý vyrovnával v 57. minúte. Rozhodujúci zásah však prišiel po frontálnom striedaní Glasgowčanov, triumf im v 68. minúte zaistil Luis Palma.

V zostave anglického celku sme mohli okrem spomínaných mien nájsť aj iné opory - Rica Lewisa, Jacka Grealisha, navrátilca Kevina Phillipsa či brankára Edersona, pri ktorom sa v posledných dňoch čoraz viac skloňuje odchod do Saudskej Arábie. Naopak, Sávio, zatiaľ jediná letná posila klubu, v zápasovej nominácii nefiguroval, keďže si užíva dovolenku po Copa América.

City sa na americkom turné stretne postupne s AC Miláno, Barcelonou a Chelsea, aby následne odohralo Community Shield 10. augusta proti mestskému rivalovi United. Pre Celtic išlo o štvrtý prípravný duel, v sobotu večer čaká The Bhoys generálka na štart Premiership proti Chelsea.