Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland rozobral Chelsea, El Clásico rozhodol neznámy mladík a Liverpool nedal šancu United

Haaland vsietil v generálke na súťažný štart sezóny hetrik.
Haaland vsietil v generálke na súťažný štart sezóny hetrik.Profimedia
V noci zo soboty na nedeľu sa v rámci predsezónnej letnej tour svetových veľkoklubov odohrali tri sledované prípravné merania síl. Z hráčov najviac vyčnieval hetrikový kanonier Manchestru City Erling Haaland (24), pričom El Clásico rozhodol prakticky neznámy útočník Barcelony Pau Víctor (22), ktorý na debut v La Lige ešte len čaká. Manchester United sa s prípravnou fázou rozlúčil prehrou rozdielom triedy proti najväčšiemu rivalovi.

Manchester City - Chelsea 4:2

Divákom na Ohio Stadium predviedol trojgólový koncert kanonier Erling Haaland. Nór rozvlnil sieť postupne vo štvrtej, piatej a nakoniec 56. minúte, pričom prvý raz sa nemýlil z penalty. Dôstojne mu z hľadiska kanadských bodov konkuroval spoluhráč James McAtee s dvomi asistenciami. 

Chelsea sa prvý raz presadila až za stavu 0:4 v 59. minúte, jej útočník Noni Madueke zaknihoval bilanciu 1+1. Úradujúci anglický majster postupne sťahoval opory od 70. minúty, keďže budúcu sobotu ho čaká zápas Community Shield proti Manchestru United a stret s The Blues bola generálka. Zaujímavosťou je, že oba celky sa stretnú v ostrom boji už v 1. kole Premier League 18. augusta. Londýnčania si predtým zmerajú sily s Realom Madrid v USA a doma s Interom Miláno.

Barcelona - Real Madrid 2:1

Prvé sezónne El Clásico, ktoré sa, samozrejme, do oficiálnych štatistík počítať nebude, sa odohralo na MetLife Stadium v East Rutherforde v New Jersey. Jeho hviezdou bol dvojgólový Pau Víctor, 22-ročný útočník Barcelony s trhovou hodnotou len 1,5 milióna eur. Zaujímavosťou je, že ho ešte len čaká debut v La Lige, keďže doposiaľ bol kmeňovým hráčom Girony a na Camp Nou zamieril až toto leto za 2,7 milióna eur. Na opačnej strane korigoval v závere výsledok Nico Paz

Na pohľad mal nabitejšiu základnú zostavu Real Madrid. Z hviezd sa v otváracej jedenástke predstavili Robert Lewandowski, Marc-André ter Stegen, respektíve Thibaut Courtois, Eder Militao, Antonio Rüdiger, Luka Modrič či Endrick. 

Na posledného víťaza La Ligy i Ligy majstrov čaká v USA už spomínaná Chelsea a následne Superpohár UEFA proti Atalante v stredu 14. augusta. Barcelona si za "veľkou mlákou" ešte zmeria sily s AC Miláno a potom doma privíta Monako.

Manchester United - Liverpool 0:3

Červení diabli uzatvorili prípravu prehrou rozdielom triedy proti najväčším rivalom z Liverpoolu, keď sa za The Reds presadili Fabio Carvalho, Curtis Jones a Konstantinos Tsimikas. Všetky góly padli v priebehu 10. až 61. minúty, následne oba celky masívne prestriedali a priestor dostali mladíci.

Manchester United, pre ktorý to bola generálka na súťažný štart ročníka, mal viacero šancí, no Marcus Rashford, ani jeho kolegovia do čierneho nepálili. Aktuálnemu víťazovi FA Cupu, ktorý odohrá budúcu sobotu duel Community Shieldu proti Manchestru City, chýbali ešte hráči ako Bruno Fernandes, Diogo Dalot či Alejandro Garnacho. Liverpool takisto končí letnú tour v USA a vracia sa do Anglicka, keď 11. augusta na Anfielde privíta v generálke na štart Premier League Sevillu.