Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košičania nepreceňujú remízu s AS Rím. Ostať na zemi a pripraviť sa na DAC, hlási Zsigmund

Košičania si hanbu proti favoritovi neurobili.
Košičania si hanbu proti favoritovi neurobili.Tomáš Cicoň
Futbalisti FC Košice si pochvaľovali výkon aj výsledok v prípravnom zápase proti AS Rím, no po remíze upozornili, že ju netreba preceniť. V pondelňajšej generálke na Niké ligu si v "otváračke" Košickej futbalovej arény užili plné tribúny aj atraktívneho súpera, s ktorým hrali vyrovnanú partiu.

Proti zvučnému súperovi, ktorého prítomnosť zaplnila vyše 12-tisícovú KFA, odohrali herne aj výsledkovo vyrovnaný duel. "V prvom rade chcem povedať, že sme radi, že sme mohli odohrať zápas proti takému kvalitnému súperovi a pred výbornou kulisou. Každého hráča to vybičovalo k dobrému výkonu," vravel tréner Gergely Geri a dodal:

"Bol to prípravný duel a už sa sústredíme na ligu. Proti AS Rím sme ukázali dobré veci, no výsledok nechceme preceniť, hoci bol pozitívny. Musíme sa ešte zlepšiť. Je na nás, aby súboj s AS Rím nebol iba jeden výstrel, ale aby sme podobné výkony predvádzali aj naďalej."

Košice - AS Rím 1:1

Pre Košičanov to bol zároveň prvý aj posledný domáci zápas v príprave. Ich priaznivcom sa prvýkrát predstavilo viacero letných akvizícií vrátane Mareka Zsigmunda, ktorý prišiel z Ružomberka. V jeho drese si presne 1. mája užil v KFA oslavy zisku Slovenského pohára po víťazstve nad Trnavou a košický štadión mu priniesol ďalšiu príjemnú spomienku aj proti AS Rím.

Zsigmund (vľavo) sa ukázal svojim novým priaznivcom.
Zsigmund (vľavo) sa ukázal svojim novým priaznivcom.Tomáš Cicoň

"Nechceme preceniť tento výsledok. Musíme ostať na zemi a pripraviť sa na Dunajskú Stredu. Som rád, že na tento zápas prišiel plný dom a verím, že to bol pre fanúšikov správny impulz, aby prišli aj v nedeľu," poznamenal bývalý ružomberský kapitán, ktorý uznal kvality rímskeho tímu: 

"Boli situácie, z ktorých by niekto v slovenskej lige nevyšiel, ale oni to dokázali vykombinovať. Ukázali veľkú kvalitu, no z našej strany to bol v defenzíve kompaktný výkon. Súper nemal vyložené šance, my sme si počkali na našu jednu. Napokon je z toho celkom pekný výsledok 1:1."

Takáč otváral skóre duelu s AS Rím.
Takáč otváral skóre duelu s AS Rím.Tomáš Cicoň

Ďalšou novou tvárou bol útočník Dalibor Takáč, ktorý sa prezentoval nielen ako náhradník Pačindu, ale najmä ako strelec košického zásahu po tom, čo Faško prečítal chybu v rozohrávke súpera. "Veľmi som si to užil. Je to o to krajšie, že to bolo doma. Bol to skvelý zápas aj pre divákov. Dali sme do toho všetko. Výsledok nás síce teší, no už sa musíme pozerať na ligu. AS Rím mal kvalitu, bola to pre nás skvelá skúsenosť," konštatoval.

Konečnú podobu výsledku dal 19-ročný stredopoliar Niccolo Pisilli, ktorý v 85. minúte zakončil pohľadnú kombináciu hostí. Tréneri dali príležitosť takmer všetkým náhradníkom a celý zápas napokon odohral iba domáci obranca Dominik Kružliak.

Košice takmer zdolali AS Rím, nakoniec uhrali veľmi cennú remízu

Z hráčov AS predstúpil pred novinárov len brankár Mile Svilar, ktorý odchytal prvý polčas: "Tieto dva tímy sú v rozdielnej fáze príprav. My máme pred sebou ešte asi tri-štyri týždne do začiatku ligy, Košice už končia a čoskoro budú hrať súťaž. V našom tíme nastúpili hlavne mladí hráči, ktorí predtým nehrali v Serii A."

Rimania sa v Košiciach zdržali len krátko, prišli tesne pred zápasom a odišli bezprostredne po ňom. Počas duelu ich povzbudzovalo asi 70 priaznivcov v sektore hostí a potleskom ich vyprevadili aj ostatné košické tribúny. Brankár Svilar ocenil kulisu a prostredie. "Veľmi sa mi páčila. Je to moderný štadión a dobrý dojem zanechali aj diváci. Povzbudzovali svoj tím a vytvorili veľmi dobrú atmosféru," uviedol.