Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice takmer zdolali AS Rím, nakoniec uhrali veľmi cennú remízu

Košice na domácej pôde takmer zdolali AS Rím.
Košice na domácej pôde takmer zdolali AS Rím.TASR
Futbalisti Košíc remizovali v pondelkovom prípravnom zápase na domácej pôde proti AS Rím. Stretnutie priamo na štadióne sledovalo 12 050 divákov.

FC Košice - AS Rím 1:1

Rimania prišli na východ Slovenska s mnohými mladíkmi a chýbalo množstvo hviezd. Zo známejších mien nastúpili iba Angeliño, Svilar, Ndicka Le Fee, Bove, Kumbulla alebo Zalewski. Prvý polčas nepriniesol žiadnu strelu na bránu, diváci márne čakali aj na šance, tie proste neprišli. Taliansky tím mal po 45 minútach až 70-percentné držanie lopty.

V základnej zostave Košíc nastúpil Erik Pačinda, ale v deviatej minúte mu tlieskal celý štadión, pretože sa lúčil s klubom. Kde povedú jeho kroky zatiaľ nevie ani on sám. V prestávkovom rozhovore pre STVR povedal, že si dá oddych, čaká na ponuky a dúfa, že sa ozve niektorý z tímov Niké ligy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Košice začali skvele druhý polčas, pretože v 53. minúte poslal zlú prihrávku na stopérov šestnásťročný Aboubacar, čo prečítal Faško a okamžite poslal Dalibora Takáča do veľkej šance. Ten sa sám spred päťky proti Ryanovi nemýlil. Sledovala to aj rekordná návšteva Košickej futbalovej arény a síce 12 050 divákov.

Nasledovali frontálne striedania na oboch stranách. V 83. minúte mohol pridať druhý presný zásah Miljanič, ktorý sa veľmi pekne predral cez dvoch obrancov a jeho pokus k žrdi musel vytesniť Ryan. Nakoniec sa oba tímy rozišli po remíze, nakoľko Graziani pekne prihral v šestnástke z prvej medzi obrancov a Niccolo Pisilli vyrovnal.

Hrdinom sa ešte mohol stať mladý Sovič, po rohovom kope sa k nemu odrazila lopta v pokutovom území, lenže ten prestrelil bránu. Košičania ukončili prípravu s jednou výhrou, dvomi remízami a tromi prehrami. Niké ligu otvoria v nedeľu na domácej pôde proti Dunajskej Strede.