Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý triumf Slota s The Reds. Diaby debutoval, Benzema nedal penaltu a radovala sa Sevilla

Szoboszlai nasmeroval The Reds za výhrou
Szoboszlai nasmeroval The Reds za výhrouProfimedia
Prípravné obdobie v sebe ukrýva ešte množstvo zaujímavých zápasov, dva z nich boli k videniu v Španielsku a USA. Sevilla v domácom prostredí zaknihovala najtesnejšiu výhru nad Al Ittihadom, hráči Liverpoolu potešili nového trénera Arneho Slota (45) triumfom nad Betisom.

Sevilla - Al Ittihad 1:0

Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán pricestoval piaty celok uplynulej sezóny Saudi Pro League. Sevilla, ktorá v minulom ročníku La Ligy obsadila až 14. priečku, nastupovala na zápas po prehrách s Orlandom a a Sportingom. Al Ittihad si pred týmto duelom v rámci prípravy zmeral sily len s Elche a podľahol mu 0:2.

Najväčším menom v zostave hostí bol Benzema, ten však v 18. minúte nepotvrdil povesť kanoniera a zo značky pokutového kopu zlyhal. Penaltovú príležitosť dostal pred koncom prvej polovice aj Ocampos, nemýlil sa a svojich Sevillistas poslal do vedenia.

Krátko pred uplynutím hodiny hry sa na hraciu plochu dostali posily saudskoarabského celku - svoju premiéru v novom drese si odkrútili Aouar a 60-miliónový Diaby. Ako to v priateľských stretnutiach býva, k videniu bolo množstvo striedaní. Zmena skóre už však nenastala, z tesného víťazstva sa tak tešil španielsky káder.

Súboj bol spomienkou na Antonia Puertu, bývalého hráča Sevilly, ktorý 28. augusta 2007 tragicky zahynul na poškodenie mozgu. To vzniklo nedostatkom kyslíka, keď tri dni predtým upadol do bezvedomia počas ligového zápasu s Getafe. Hostitelia tak pozdvihli trofej, ktorá nesie práve Puertovo meno.

Liverpool - Betis 1:0

Hoci nešlo o ostrý ligový či pohárový duel, Arne Slot sa dočkal veľkého debutu na lavičke Liverpoolu. Na Acrisure Stadium v Pittsburghu viedol svoj tím proti Betisu. V prvom výbere holandského kouča dostal šancu aj nový obranca van den Berg z Mainzu. Na opačnej strane si vo farbách mužstva zo Sevilly premiérovo zahral Perraud, ktorý prišiel z Nice.

Po polhodine hry potešila nového kormidelníka The Reds spolupráca Salaha a Szoboszlaia, druhý menovaný využil prihrávku svojho kolegu na presne mierenú krížnu strelu k žrdi - 1:0. Zvyšný zápasový scenár ponúkol do zápisu o stretnutí už len viacero striedaní a tri žlté karty. Slot si tak na svoje konto pripísal prvú výhru v novom pôsobisku.