Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rasizmus v príprave? Útočníka Wolves napadol spoluhráč Slováka, klub obvinenia odmietol

Aktualizované
Hwang nahlásil rasistickú poznámku v priebehu druhého polčasu.
Hwang nahlásil rasistickú poznámku v priebehu druhého polčasu.Reuters
Anglický klub Wolverhampton uviedol, že podá sťažnosť na UEFA po tom, čo sa ich juhokórejský útočník Hwang Hee-chan (28) stal terčom údajnej rasistickej poznámky počas pondelkového prípravného zápasu proti talianskemu Como 1907, v ktorom hrá aj Slovák Peter Kováčik (22).

Como v utorok odsúdilo rasizmus a dodalo, že jeden z jeho futbalistov nazval Hwanga "Jackie Chan", čo vychádza z prezývky "Channy", ktorú používajú hráči Wolves pre útočníka. Jackie Chan je známa hviezda kung-fu filmov.

Hwang nahlásil incident v polovici druhého polčasu, čo viedlo k nahnevanej reakcii jeho spoluhráčov a k vylúčeniu Daniela Podenca, ktorý udrel futbalistu Coma, vyhlásil v stanovisku celok z Premier League. 

Manažér Wolves Gary O'Neil uviedol, že sa Hwanga opýtal, či chce, aby bolo stretnutie prerušené alebo aby bol vystriedaný, ale 28-ročný hráč mal za to, aby sa v zápase pokračovalo. Wolves vyhrali 1:0, duel sa odohral v ich tréningovom kempe v španielskej Marbelle.

"Channy (Hwang) bude v poriadku. Má našu plnú podporu, budeme sa s ním rozprávať a uistíme sa, že je v poriadku. Sme v tom spolu," dodal O'Neil.

Taliansky klub vydal v utorok poobede vyhlásenie, v ktorom sa snaží vykresliť vzniknutú situáciu. "Rozprávali sme sa s obrancom, aby sme porozumeli, prečo to povedal. Vysvetlil nám, že spoluhráčovi z obrany povedal 'ignorujte ho, myslí si, že je Jackie Chan'. Po dlhom rozhovore s naším hráčom sme si istí, že to bola narážka na meno a na prezývku 'Channy', ktorou ho na ihrisku oslovujú vlastní spoluhráči," reaguje celok s tým, že si nemyslí, že by išlo o hanlivú urážku. 

Como bude v nadchádzajúcej sezóne nováčikom Serie A. Celok však neinformoval o zostave, ktorá proti Wolves na trávnik vybehla. Podľa fotografií na klubovom webe účastníka Premier League je však jasné, že si debut odbyl pravý krajný obranca Peter Kováčik, ktorý na sever Apeninského polostrova prestúpil v lete z Podbrezovej.