Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rímska rozlúčka Pačindu s Košicami. Ostane na východe a zamieri do Michaloviec?

Pačinda zažil peknú rozlúčku s Košicami.
Pačinda zažil peknú rozlúčku s Košicami.Tomáš Cicoň
Futbalový sviatok v Košiciach v podobe prípravného duelu s rímskym AS bol pre už bývalého kapitána Erika Pačindu (35) rozlúčkou s dresom tamojšieho FC, jeden zarámovaný si odniesol na pamiatku. Nešlo však o ukončenie kariéry, skúsený útočník stále chce hrať a vraví sa o záujme Zemplínčanov.

Košičania niekoľko dní pred zápasom s AS Rím informovali, že sa s Pačindom dohodli na ukončení spolupráce a proti talianskemu klubu mu dajú príležitosť rozlúčiť sa s divákmi. V pláne bolo vystriedať ho v 9. minúte, podľa čísla jeho dresu, napokon ho strelec jediného košického gólu Dalibor Takáč vystriedal o dve minúty neskôr. 

Košice - AS Rím 1:1

Pačinda, ktorý sa vrátil po vyše polročnej pauze spôsobenej poranením achilovky, si užil potlesk fanúšikov i dôstojné "ďakujeme" od vedenia klubu. "Bola to pekná rozlúčka s klubom. Verím, že sa do Košíc ešte niekedy vrátim. Povedal som si, že je to len futbal, život ide ďalej. Neskôr mi to už bolo viac ľúto, najmä preto, že sú v tíme chlapci, s ktorými sme spoločne postúpili do ligy," konštatoval. 

Odchádzajúci líder mužstva zatiaľ nemá nové pôsobisko. Vyjadril sa aj k špekuláciám o možnom záujme z Michaloviec: "Šušká sa o tom, no zatiaľ som žiadnu ponuku nedostal. Chuť do futbalu stále mám a bol by som rád, ak by som ešte mohol hrať v najvyššej slovenskej súťaži."

Spoluhráči vytvorili Pačindovi ďakovný koridor.
Spoluhráči vytvorili Pačindovi ďakovný koridor.Tomáš Cicoň

Košičania remízou s AS ukončili obdobie prípravných zápasov. V šiestich dueloch dosiahli bilanciu jedno víťazstvo (v Michalovciach 1:0), dve remízy (s AS aj v Kisvárde 1:1) a tri prehry (v Humennom 0:1, v Žiline 0:3, v Zabrze 0:1). 

FC Košice vznikol v roku 2018, no pre AS Rím nešlo o prvú konfrontáciu s miestnym klubom. Taliansky veľkoklub sa na východe Slovenska predstavil aj v auguste 2009, keď sa prvom zápase play-off Európskej ligy v zápase s MFK Košice zrodila remíza 3:3. V drese Rimanov sa vtedy predstavila aj klubová legenda Francesco Totti či terajší tréner Daniele De Rossi.

Košice takmer zdolali AS Rím, nakoniec uhrali veľmi cennú remízu