Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj gigantov rozhodli penalty. Tešila sa Barcelona, Citizens od mája ešte nevyhrali

Lewandowski odohral záverečnú polhodinu.
Lewandowski odohral záverečnú polhodinu.Profimedia
Camping World Stadium v Orlande hostil duel špičkových mužstiev i trénerov. Na americkej pôde sa proti sebe postavili Manchester City a Barcelona, teda Pep Guardiola (53) a Hansi Flick (59). Tím prvého menovaného lodivoda sa naposledy dočkal výhry v poslednom kole Premier League, tento fakt sa nemenil ani po strete s katalánskym oponentom.

Manchester City - Barcelona 2:3 po pen.

Citizens ukončili súťažnú sezónu prehrou vo finále FA Cupu s mestským rivalom z United. O dva mesiace neskôr odštartovali zápasovú prípravu na nový ročník neúspechmi proti Celticu a milánskemu AC, teraz si so zverencami Guardiolu poradila aj Barcelona. Celkovo to pre anglického šampióna tak bola už štvrtá prehra v rade.

V 11. minúte stretnutia veľkoklubov mohol gólový účet otvoriť Haaland, ale na bránkovej čiare jeho pokus zastavil reflexívnym zákrokom gólman Peňa. Skóre sa prvýkrát menilo o 13 minút neskôr, keď sa po šikovnej prihrávke Casada presadil Víctor. O štvrťhodinu predviedol krásnu prienikovku Gvardiol, ťažil z nej O'Reilly - 1:1. Posledné slovo v prvom polčase však patrilo Kataláncom, ktorým vedenie vrátil Torre.

Sky Blues dokázali vyrovnať aj po druhý raz, po hodine hry sa to krížnou strelou podarilo Grealishovi. V priebehu druhej polovice vymenil tréner Flick celú základnú zostavu, jeho náprotivok pristúpil k deviatim zmenám - z nastupujúcich 22 hráčov tak duel dohrali iba Kalvin Phillips a Rico Lewis. Presný zásah už nepadol, víťaz sa šiel hľadať do penaltového rozstrelu

V tejto činnosti bol výrazne lepší vicemajster La Ligy, ktorý ani raz nezaváhal. Z kádra City sa pomýlil hneď prví dvaja exekútori a bolo rozhodnuté. Zápas bol špeciálny pre Thiaga Alcântaru, ktorý je aktuálne asistentom kouča Barcelony, počas aktívnej kariéry si však vyskúšal pôsobenie pod Flickom i Guardiolom.