Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava na Spartu pred výbornou kulisou nestačila, prehrala rozdielom triedy

Corryn v súboji s Wiesnerom.
Corryn v súboji s Wiesnerom.Profimedia
S blížiacimi sa európskymi predkolami je v plnom prípravnom období trnavský Spartak. V pútavom vystúpení v Prahe podľahli zverenci Michala Gašparíka (42) obhajcovi titulu českej najvyššej súťaže Sparta 0:3. Všetky góly padli po zmene strán.

Sparta Praha - Spartak Trnava 3:0

Pre nikéligistu to bolo už tretie vystúpenie, predchádzajúce dva odohral na sústredení v Slovinsku s tamojšími celkami NK Bravo (1:3) a Maribor (1:2). V základnej zostave opäť nechýbali najnovšie posily ako Frelih, Corryn, Holík či Twardzik s Kubistom.

Posledný menovaný musel už v 24. minúte striedať, miesto prenechal najnovšiemu prírastku Kratochvílovi. Kým v úvodnom dejstve sa hralo bez gólov, po zmene strán videli fanúšikovia na Letnej aj presné zásahy. Stretnutie sledovalo takmer šesťtisíc priaznivcov (5 938).

Zostavy oboch tímov.
Zostavy oboch tímov.Flashscore

Do druhého dejstva vyslali domáci prakticky novú jedenástku. Trnava striedala až po hodine hry. Na trávnik sa dostal v drese Sparty aj Slovák Uhrinčať. Chýbali však reprezentanti z Eura. Na jednej strane Haraslín, na druhej Kóša.

Skóre otváral po centri Suchomela hlavou Wiesner. O dva góly poslal pražský celok do vedenia Olatunji a v samom závere dal pečať rezultátu Schánělec. Pre Spartu to bol po triumfe s AIK Štokholm druhý duel (3:1). Hráči trénera Friisa majú pred sebou sústredenie v Nemecku. Spartakovcov čaká 13. júla rakúsky Hartberg a o týždeň neskôr na domácom trávniku anglická Aston Villa.