Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší šok na prestupovom trhu. Mladého Díaza chceli Barcelona aj Brighton, vybral si Katar

Díaz prestupom do Kataru prekvapil futbalovú verejnosť.
Díaz prestupom do Kataru prekvapil futbalovú verejnosť.Profimedia
Talentovaný uruguajský záložník Fabricio Díaz (20) bol v hľadáčiku viacerých svetových veľkoklubov, ale nakoniec prestúpil z materského klubu Liverpool Montevideo do katarského mužstva Al-Gharafa.

Už od roku 2020 bol oporou tímu účastníka najvyššej súťaže, za ktorý odohral cez sto zápasov a počas posledného ročníka sa dostal aj do ideálnej jedenástky sezóny. Díaz je prototypom moderného stredového hráča s výraznou podporou defenzívy a ofenzívnymi myšlienkami.

Má obrovský potenciál na to, aby sa stal jedným z najlepších hráčov na svojom poste, ale napriek záujmu Barcelony, Atlética či Brightonu si prekvapivo vybral katarský tím. Díaz ako kapitán priviedol tento rok Uruguaj k titulu majstrov sveta na šampionáte do 20 rokov.

Jeho prestup pripomína napríklad Gabriela Veigu. Mladý španielsky záložník sa dostal do hľadáčiku Realu Madrid či Liverpoolu, ale na spadnutie bol prestup do SSC Neapol, no zo Celty Vigo zamieril do saudskoarabského Al-Ahli.

Prestupové obdobie v katarskej najvyššej súťaži končí 18. septembra. Do tejto krajiny nedávno zamierili aj Marco Verratti, Julian Draxler, Rodrigo, Philippe Coutinho či Gonzalo Plata.

Štatistiky Díaza.
Štatistiky Díaza.Flashscore