Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draxler ako Verratti. PSG opúšťa tesne pred štartom LM, mieri do Al Ahli

Draxler je najdrahším prestupom v dejinách Al Ahli.
Draxler je najdrahším prestupom v dejinách Al Ahli.© alahli.qa
Len pár chvíľ pred začiatkom novej sezóny Ligy majstrov sa PSG rozlúčilo so svojím posledným nechceným hráčom. Julian Draxler (29) od svojho prestupu do Ligue 1 v podstate nikdy nenaplnil očakávania, ktoré sa do neho vkladali. Po 198 odohraných zápasoch sa s "Les Parisiens" rozlúčil. Podobne ako nedávno Marco Verratti (30), aj on zamieril do Kataru, lenže do radov konkurenčného Al Ahli.

Draxler prišiel do francúzskej metropoly koncom januára 2017 z Wolfsburgu, "Vlci" vtedy za prestup inkasovali 36 miliónov eur. Podľa denníka Le Parisien teraz PSG za jeho predaj nedostane ani 10 miliónov, ale nemecký Sky hovorí o 20 miliónoch.

Tak či onak, nemecký útočník sa stáva najdrahším podpisom v histórii klubu z Dauhy a ako uvádza portál transfermarkt.de, Al Ahli nikdy nemalo vo svojom kádri hráča s vyššou trhovou hodnotou. Draxlerova súčasná cena je približne šesť miliónov eur.

Pred niekoľkými dňami hlavný poradca hráča Roger Wittmann a zástupca Rogon-Sportmanagement nepriamo prezradili, že samotný futbalista do Kataru vôbec nechcel ísť. Vo finále však nemal na výber, PSG s jeho službami jednoducho nepočítalo.

"Julian má lukratívnu ponuku z Blízkeho východu. Momentálne však rieši rodinné problémy. Neviem, či sa to všetko podarí zrealizovať v tomto prestupovom období. Ak môže odísť teraz, mal by to urobiť. Odporúčal by som to každému hráčovi. Je to úplne iné ako v Číne alebo Rusku," vravel Wittmann. 

Draxler sa nakoniec s Al Ahli skutočne dohodol, všetko krátko pred ukončením transferov v Qatar Stars League. Podpísal dvojročnú zmluvu. V drese parížskeho celku mimochodom získal celkovo 12 trofejí, konkrétne štyri tituly v Ligue 1, rovnaký počet trofejí v Coupe de France, tri z Coupe de la Ligue a jednu z Trophée des Champions.

"Klub by chcel Julianovi popriať všetko najlepšie do konca kariéry," uviedlo PSG v stručnom rozlúčkovom vyhlásení. Bývalý hráč Schalke má na konte 58 reprezentačných štartov a sedem gólov, Nemecku pomohol k titulu majstra sveta v roku 2014.