Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AC Miláno prelomilo derby prekliatie, Inzaghi vyslal kritiku do vlastných radov

AC Miláno zdolalo mestského rivala prvýkrát od roku 2022.
AC Miláno zdolalo mestského rivala prvýkrát od roku 2022.Profimedia / AA / ABACA / Abaca Press
Paulo Fonseca (51) pochválil odvahu svojich zverencov po tom, čo AC Miláno v nedeľu zdolalo mestského rivala Inter 2:1. Zároveň Rossoneri triumfovali v derby po šiestich sklamaniach v rade.

Inter - AC Miláno 1:2

AC Miláno si zabezpečilo víťazstvo vďaka gólu z absolútneho záveru. Matteo Gabbia unikol svojmu strážcovi a perfektne načasovanou hlavičkou po štandardnej situácii trafil ľavý horný roh brány. Rossoneri zdolali rivala po prvý raz od roku 2022, predchádzajúcich šesť vzájomných konfrontácií prehrali.

"Bol to dôležitý zápas. Predovšetkým preto, že je to derby, ktoré sme už dlho nevyhrali. Bolo to dôležité taktiež vzhľadom na obdobie, ktorým sme si prechádzali. Myslím si, že hráči ukázali veľa odvahy a víťazstvo sme si zaslúžili. Už dlho si nepamätám, že by som videl tím, ktorý by Interu spôsobil toľko problémov," povedal Fonseca pre DAZN.

Šéf lavičky AC odmietol dohady, že triumf zmiernil tlak na jeho osobu po zlom štarte do sezóny. AC Miláno pred nedeľou vyhralo len raz v piatich zápasoch vo všetkých súťažiach. "Pre mňa to nemá veľký význam, nakoľko tieto veci nečítam ani nepočúvam. Bude to týždeň s trochu vyšším sebavedomím, ale dôležité pre mňa je, aby hráči naďalej verili našim myšlienkam, tak ako to robili doteraz. Vieme, že sa musíme zlepšiť,“ dodal kormidelník talianskeho giganta.

Simone Inzaghi uznal, že úhlavný rival bol na San Sire lepším tímom. Zároveň spochybnil prístup svojich hráčov v niektorých momentoch duelu. "Samozrejme, AC je veľmi dobré mužstvo. Dnes večer boli lepší ako my a zaslúžili si vyhrať. Mali sme zlý prístup a neboli sme dostatočne tímoví, čo je pre nás vzácne. Ani jeden polčas sme nezačali so správnym nastavením," hodnotil kouč Interu

S dvoma remízami a jednou prehrou v Serii A zažíva obhajca titulu zmiešaný vstup do ročníka. "Je to nečakané. V posledných dňoch sme na tréningu pracovali dobre, ale prístup bol v oboch polčasoch zlý. Teraz sme už v Serii A stratili príliš veľa bodov a toto nás obzvlášť bolí,“ dodal Inzaghi.