Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AS Rím prepustil klubovú legendu, De Rossi už pozná nástupcu

Aktualizované
De Rossimu sa v tejto sezóne nepodarilo doviesť klub k víťazstvu.
De Rossimu sa v tejto sezóne nepodarilo doviesť klub k víťazstvu.Getty Images Europe / AFP
Daniele De Rossi (41) bol po štyroch zápasoch bez víťazstva v úvode nového ročníka talianskej ligy odvolaný z postu hlavného trénera AS Rím. Klubová legenda v januári vystriedala Josého Mourinha (61), no pri mužstve napokon strávila len osem mesiacov. Na lavičke no nahradí Chorvát Ivan Jurič (49), ktorý povedie mužstvo do konca prebiehajúcej sezóny.

V záujme mužstva

De Rossi je odchovancom a bývalým kapitánom AS, za ktorý počas 18 rokov odohral 616 súťažných zápasov. Viac štartov v histórii klubu má len jeho bývalý spoluhráč Francesco Totti (783).

Talianovi sa pritom na jar darilo. Rimanov posunul na šieste miesto tabuľky Serie A, dostal sa do semifinále Európskej ligy a vyslúžil si predĺženie zmluvy do konca sezóny 2026/27. Lenže z úvodných štyroch vystúpení nového ročníka nevyhral klub ani jeden a s troma bodmi mu v tabuľke patrí až 16. miesto. Cieľ kvalifikovať sa do Ligy majstrov je preto nateraz veľmi vzdialený.

Výsledky posledných zápasov AS Rím.
Výsledky posledných zápasov AS Rím.Flashscore

"AS Rím oznamuje, že Daniele De Rossi bol zbavený funkcie hlavného trénera prvého tímu. Rozhodnutie klubu je prijaté v záujme mužstva, aby mohlo urýchlene pokračovať v nastúpenej ceste v čase, keď sa sezóna ešte len začína. Danielemu, ktorý bude v Giallorossi vždy doma, vyslovujeme úprimné poďakovanie za prácu, ktorú počas týchto mesiacov odvádzal s vášňou a nasadením,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Náhrada do konca aktuálneho ročníka

Vedenie Rimanov oznámilo náhradu ešte v priebehu stredy. Šéfom lavičky sa stal 49-ročný Jurič, ktorý v uplynulých troch sezónach viedol Turín a v Serii A trénoval aj Janov či Veronu. Zmluvu podpísal do júna 2025. Podľa správ talianskych médií by mala obsahovať opciu na ďalší rok.