Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetriková sobota v Taliansku. Trojgólový zápis Reteguiho napodobnil Thuram

Aktualizované
Retegui bol hviezdou zápasu.
Retegui bol hviezdou zápasu.LaPresse / ddp USA / Profimedia
Futbalisti Atalanty zvíťazili v 7. kole talianskej Serie A nad Janovom vysoko 5:1. Aktuálne im v tabuľke patrí s desiatimi bodmi deviata priečka. Inter Miláno zdolal oslabený Turín, tri body má aj Udinese.

Atalanta - Janov 5:1

Hoci má Atalanta v aktuálnej sezóne kolísavé výsledky, v dueli s Janovom bola favoritom. Do vedenia ju poslal v prvom dejstve útočník Mateo Retegui, ktorý v lete nahradil zraneného Gianlucu Scamaccu a táto akvizícia sa jeho klubu zatiaľ náramne vypláca.

Futbalista dvakrát skóroval aj po zmene strán, zaznamenal hetrik a so siedmimi presnými zásahmi je na čele tabuľky strelcov. Od zavedenia trojbodového systému v ročníku 1994/95 mal len jeden hráč lepší štart do angažmánu v Bergame - Luis Muriel (8 gólov).

Po hodine hry si strelecký účet v lige otvoril brazílsky stredopoliar Ederson. Podobu konečnému výsledku dal desať minút pred koncom riadneho hracieho času De Roon.

Inter - Turín 3:2

To, čo sa podarilo Reteguimu, dokázal aj útočník Marcus Thuram, ktorý zaznamenal hetrik za hodinu riadneho času a spoločne so zakončovateľom Atalanty tróni so siedmimi presnými zásahmi na čele tabuľky strelcov. Ak berieme do úvahy najlepších 5 futbalových krajín, išlo o jeho druhý trojgólový počin v kariére. 31. júla 2022 sa mu to podarilo v drese Mönchengladbachu v pohárovom dueli s Oberachernom.

Zaujímavosťou je, že sa dvakrát presadil hlavou. Po Maurovi Icardim je len druhým hráčom Interu, ktorý takýmto spôsobom prekonal súperovho gólmana v zápase Serie A, odkedy sú k dispozícii údaje (od sezóny 2004/05).

Turín hral od 20. minúty bez vylúčeného Guillerma Maripána, no aj tak dokázal favoritovi podkúriť a majster sa musel po zásahoch Zapatu a Vlašiča obávať o výsledok do posledných minút.

Ďalší výsledok:

Udinese - Lecce 1:0