Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atalantu potiahli k bodom debutanti, Juventus pod Mottom ukázal sviežu tvár

Aktualizované
Mbangula prežil nezabudnuteľný debut.
Mbangula prežil nezabudnuteľný debut.Profimedia
Dohrávka 1. kola talianskej Serie A priniesla sedem gólov v dvoch zápasoch. Atalanta si vysoko poradila s Lecce, Juventus pod novým koučom Thiagom Mottom (41) nedal šancu nováčikovi z Coma.

Lecce - Atalanta 0:4

Víťaz Európskej ligy vstúpil do nového ročníka vo veľkom štýle. O jeho jednoznačnom víťazstve rozhodla dvojica posíl - po dva góly zaznamenali útočník Mateo Retegui, ktorý do Atalanty prišiel ako náhrada za zraneného Gianlucu Scamaccu, a takisto stredopoliar Marco Brescianini, ktorý hosťuje z Frosinone. Bergamo naposledy zažilo góly dvoch debutantov v jednom zápase v auguste 2016 proti Laziu (Kessié a Petagna.)

Kouč Gian Piero Gasperini (552 bodov s Atalantou) sa stal len piatym trénerom, ktorý v talianskej lige nazbieral viac ako 550 bodov s jedným tímom.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Juventus - Como 3:0

Turínsky veľkoklub vstupoval do novej éry pod trénerom Thiagom Mottom. Fanúšikovia boli zvedaví, ako sa ich mužstvo bude prezentovať v súboji s nováčikom, ktorého pred sezónou posilnil aj slovenský futbalista Peter Kováčik. Nový kouč Bianconeri totiž z kádra vyradil obľúbeného Federica Chiesu a odštartoval postupnú revolúciu v kádri.

Allianz Stadium sa zdal byť pre Mottu ideálnym miestom pre ostrý štart, pretože stará dáma v posledných dvoch sezónach prehrala v lige len štyri domáce zápasy, zatiaľ čo v siedmich z posledných desiatich rokov ovládla domácu ligovú premiéru (7-1-2).

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Como sa tešilo na prvoligový zápas po 21 rokoch. V minulej sezóne sa umiestnilo na 2. mieste Serie B a cez leto priviedlo do svojich radov niekoľko zaujímavých posíl. Chuť mu trochu pokazilo vypadnutie z Coppa Italia so Sampdoriou, išlo o prvú prehru v súťažnom stretnutí v desiatich zápasoch.

Motta postavil základnú jedenástku zloženú z niekoľkých debutantov. V bráne stál Michele Di Gregorio, na kraji obrany bol Juan Cabal a v strede poľa Khépren Thuram, ktorý si na konto pripísal prvý zápas v drese Juventusu presne 18 rokov, tri mesiace a 28 dní po poslednom dueli svojho otca Liliana vo farbách Bianconeri. Ikonický obranca dokonca svojho syna sledoval z VIP lóže.

Zaujalo aj meno Samuel Mbangula. Len 20-ročný futbalista hral na podhrotovej pozícii pod Dušanom Vlahovičom a jeho zaradenie do základnej zostavy bolo veľkým prekvapením, no trénerovi dôveru splatil najlepším spôsobom - v 23. minúte po krásnom sóle rozvlnil sieť a stal sa najmladším Belgičanom, ktorému sa podarilo v Serii A streliť gól a vôbec prvým hráčom tejto národnosti s presným zásahom v Juventuse. Gól zaznamenal zo svojej vôbec prvej strely na bránu v najvyššej talianskej súťaži.

Rukopis kouča Mottu bol značný od úvodných minút, Juventus hral atraktívny futbal a držal loptu na kopačkách. V nadstavenom čase prvého dejstva zvýšil na 2:0 Američan Timothy Weah, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Bianconeri.

Smolu mal kanonier Vlahovič - najskôr v prvom polčase nastrelil žrď po zlej rozohrávke súpera, po zmene strán prekonal gólmana, no zásah neplatil pre ofsajd. V záverečnej fáze merania síl sa na trávnik dostala aj nová posila Douglas Luiz, no skóre pečatil obranca Andrea Cambiaso. Juventus tak odštartoval novú éru najlepším spôsobom. Peter Kováčik nebol v zápasovej nominácii Coma.