Bolognu dotiahol do Ligy majstrov, teraz bude chcieť Motta vrátiť Juventusu zašlý lesk

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bolognu dotiahol do Ligy majstrov, teraz bude chcieť Motta vrátiť Juventusu zašlý lesk

Thiago Motta má za sebou fantastickú sezónu v Bologni.
Thiago Motta má za sebou fantastickú sezónu v Bologni.Profimedia
V Bologni má za sebou takmer dve kompletné sezóny a najmä za tú druhú si vyslúžil veľký obdiv. Thiago Motta (41) doviedol dovtedy priemerný tím talianskej Serie A do slávnej Ligy majstrov. Rodák z brazílskeho Sao Paula prestížnu súťaž však neokúsi z centra gastronómie, ale stále dostane šancu zdvihnúť nad hlavu "ušatý pohár" v úplne novom formáte milionárskej súťaže. Bývalý vynikajúci stredopoliar totiž prijal ponuku starej dámy a na tri roky sa upísal Juventusu.

Prvýkrát po 59 rokoch. Bologna mala pod vedením Mottu fantastickú sezónu a kvalifikovala sa medzi európsku elitu. Po skončení skvelého ročníka sa však trénerovi skončila zmluva. "Dnes ráno nás Thiago Motta informoval o svojom úmysle nepredĺžiť zmluvu," stálo vo vyhlásení klubu.

Nebolo to nič, čo by v Bologni neočakávali. Motta odviedol v meste, ktoré svetu prinieslo slávne jedlá - lasagne, tortellini či tagliatelle - skvelú prácu a nikto mu nevyčítal, že sa rozhodol pre kariérny posun. "Klub ďakuje trénerovi za jeho mimoriadnu prácu a želá mu veľa šťastia v ďalšej kariére," uviedla Bologna.

"Za tieto dva roky som spoznal víťazného trénera, ktorý dal tímu brilantnú hernú identitu. Postupom do Ligy majstrov sa on a všetci hráči zapíšu do histórie nášho klubu. Bol by som šťastný, keby zostal v Bologni, ale môžem sa len poďakovať jemu a jeho štábu za tieto nádherné chvíle a do budúcnosti mu zaželať len to najlepšie," dodal prezident Bologne Joey Saputo.

Majiteľ brazílskeho aj talianskeho občianstva sa tak začal obzerať po ponukách. Špekulovalo sa napríklad o záujme Barcelony, kde bývalý reprezentant kanárikov (dva seniorské štarty) a Squadry Azzurry (30 štartov a striebro na ME 2012) v minulosti pôsobil ako stredopoliar.

Bitku o tanec so štyridsaťjedenročným elegánom však napokon vyhral Juventus, ktorý mal na stôl položiť trojročný kontrakt s platom 3,5 milióna eur ročne. Pre bývalého stredopoliara milánskeho Interu a PSG to bude už piaty angažmán, okrem Bologne doteraz zbieral skúsenosti v Spezii, Janove a pri juniorke Paríža Saint-Germain.

Motta sa pokúsi priviesť turínsky veľkoklub späť na taliansky trón, na ktorom sedel dlhých deväť rokov v rade (2012 až 2020). Pred štyrmi rokmi však vládu Bianconeri ukončil rival Inter Miláno, v drese ktorého ako hráč odohral 83 zápasov (12+9) a zdvihol nad hlavu trofej Serie A, Ligy majstrov či 2x Taliansky pohár.