Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chiellini si v Juventuse užíva novú rolu a chváli: Liga majstrov sa zmenila k lepšiemu

Chiellini sa zúčastnil na valnom zhromaždení ECA.
Chiellini sa zúčastnil na valnom zhromaždení ECA.Michele Nucci/LaPresse/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Bývalý hráč Juventusu Giorgio Chiellini (40) sa vrátil do Turína v novej funkcii. Od septembra v klube svojho srdca zastáva pozíciu vedúceho pre vzťahy s futbalovými inštitúciami. Juventus tak zastupuje pri kontakte napríklad s hráčskymi či ligovými asociáciami. Pri jednej z takýchto akcií, konkrétne pri valnom zhromaždení Európskej klubovej asociácie (ECA), ho vyspovedala stanica Sky.

Niekdajší obranca hovoril okrem iného aj o tom, že sa mu páči formát Ligy majstrov. "Nová LM sa mi páči, prvé dva týždne boli nadmieru zaujímavé. Hrá sa veľa zápasov. Doteraz ste sledovali hlavne výsledky vo vašej skupine, teraz sa musíte pozerať aj všade okolo. Všetko je dôležité a všetko vás zaujíma," povedal Chiellini.

"Myslím, že časom to doceníme ešte viac. Mám pocit, že si neuvedomujeme, aký zásadný krok to je. To, že vás súťaž zaujíma každý deň a núti vás neustále niečo objavovať a zisťovať, je ten správny smer,“ uviedol.

Bývalý kapitán Juventusu a defenzívny pilier reprezentácie Talianska však hovoril aj o novej práci, ktorú mu turínsky klub ponúkol. "Je zaujímavé a podnetné, že som dostal príležitosť začať novú cestu v rovnakom svete, ale z inej strany," vysvetlil pri valnom zhromaždení ECA, ktoré sa konalo v Aténach.

"Postupne objavujem, ako a prečo sa niečo deje. Je ešte príliš skoro na nejaké konečné súdy. Byť späť v ECA je pre klub nový začiatok, podobne ako pre mňa. Je to hlavne o učení sa nových vecí, je ich veľa," uzavrel.

Svojím vyjadrením tiež pripomenul, že Juventus sa po troch rokoch, odkedy koketoval s myšlienkou uzavretej Superligy, vrátil na zasadnutie ECA. Podnetom pre taliansky celok bolo vyjednávanie s FIFA o ziskoch z nadchádzajúcich majstrovstiev sveta klubov.