Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chiesa si hľadá nový angažmán. Nebol v nominácii z prestupových dôvodov, prezradil Motta

Chiesa je na odchode z Juventusu.
Chiesa je na odchode z Juventusu.AFP
Juventus rok pred vypršaním zmluvy, pravdepodobne, opustí Federico Chiesa (26). Blížiaci sa odchod talianskeho reprezentanta potvrdil kouč Thiago Motta (41), ktorý krídelníka nenominoval na sobotňajšie prípravné stretnutie s Brestom (2:2).

Chiesa za sebou nemá zlú sezónu, deväť ligových gólov je jeho maximom v turínskom klube a celkovo druhým najlepším počinom od sezóny 2019/20, keď sa v drese Fiorentiny trafil desaťkrát. Nový tréner Thiago Motta však s krídelníkom nepočíta a vzhľadom na končiacu zmluvu je na odchode.

Rodák z Janova vynechal sústredenie starej dámy a nezasahuje ani do prípravných stretnutí. Po sobotňajšej remíze s Brestom Motta dokonca potvrdil plánovaný odchod Chiesu. "Je mimo hry z prestupových dôvodov, rovnako ako ostatní, ktorí chýbali v nominácii. Až na zraneného Fabia Mirettiho," prezradil.

Chiesa nie je jediným, kto má turínsky klub opustiť. Nový angažmán si hľadajú aj Tiago Djaló a Hans Nicolussi Caviglia, ktorí by však na rozdiel od slávnejšieho spoluhráča mali odísť na hosťovanie.

"Vyjadrili sme sa k nim jasne. Sú talentovaní, ale musia si nájsť iné možnosti, kde dostanú viac herného času. V prípade Chiesu a ostatných už bolo rozhodnuté," vysvetlil Motta.

Juventus vzhľadom na blížiaci sa koniec kontraktu za Chiesu žiada 20 miliónov eur, napriek tomu neeviduje vyšší záujem. Hovorilo sa o AS Rím, ktorý sa však rozhodol z Turína uprednostniť Matíasa Soulého. Špekulovalo sa o Tottenhame a ďalších anglických kluboch, oficiálna ponuka nedorazila.

Okrem uvedenej trojice by dres Juventusu naďalej nemali obliekať ani Wojciech Szczesny, Mattia De Sciglio, Daniele Rugani, Arthur Melo, Filip Kostič či Weston McKennie.

Juventus - Brest 2:2