Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Conteho čaká návrat do Turína, na súboj s Juventusom sa teší

Conte má za sebou pod Vezuvom dobrý štart.
Conte má za sebou pod Vezuvom dobrý štart.Reuters / Ciro De Luca
Antonio Conte (55) sa nechal počuť, že je hrdý na svoju rolu v histórii Juventusu, s ktorým zažil mnoho úspechov. Práve revitalizovaná stará dáma bude súperom jeho Neapola v 5. kole talianskej Serie A.

Ako hráč vyhral Conte s Juventusom päťkrát Seriu A, ako aj Ligu majstrov. V pozícii trénera odštartoval deväťročnú vládu Bianconeri ako majstrov talianskej najvyššej súťaže tromi titulmi v rokoch 2011/12 až 2013/14.

Conte naposledy cestoval do Turína ako manažér súperovho tímu v roku 2021 počas pandémie koronavírusu bez fanúšikov na štadióne, kde jeho Inter Miláno prehral na konci sezóny s už získaným titulom.

"Moja minulosť je jasná, 13 rokov v Juve ako hráč, niekoľko rokov som bol kapitánom, vyhral som prakticky všetko. Tri roky som mal možnosť trénovať, začal som sériu deviatich primátov," povedal Conte.

"Som súčasťou histórie tímu vďaka tomu, čo som preň urobil a čo som mu dal. Je jednoduchšie zostať v jednom klube celú kariéru, ale ako tréner nemôžete rozhodovať o svojej budúcnosti. Juventus som viedol tri roky, moja kariéra ma zaviedla na rôzne miesta. Dnes mám skutočné potešenie trénovať tím, akým je Neapol. Pre mňa ako človeka z juhu je to hrdý a uspokojujúci pocit. Návrat na štadión v Turíne bude plný emócií," pokračoval.

Neapol je v tabuľke druhý za vedúcim Udinese, zatiaľ čo Juventus je štvrtý, o bod za Conteho tímom. Starú dámu vedie Thiago Motta, ktorý hral pod vedením Conteho v talianskej reprezentácii a angažmán v Turíne získal po tom, čo v minulej sezóne doviedol Bolognu na piate miesto, vďaka ktorému sa prvýkrát v histórii klubu kvalifikovala do Ligy majstrov.

"Thiago Motta preberá náročný odkaz. Trénovať tam nie je jednoduchá vec, požaduje sa víťazstvo, podobne ako v AC Miláno alebo Interi. Bol mojím hráčom v reprezentácii na majstrovstvách Európy. Vyvoláva vo mne úsmev, ale zároveň ma to trochu mrzí, pretože starnem. V Bologni si počínal veľmi dobre, a tak mu z ľudského hľadiska želám všetko najlepšie, ale nie v zápasoch proti nám," dodal Conte, ktorý si pohneval fanúšikov Juventusu pôsobením v milánskom Interi, tíme najväčšieho rivala.