Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Contemu po prvých troch bodoch odľahlo, Kvaracchelijovi pomohlo narodenie potomka

Conte sa dočkal prvého víťazstva na lavičke Neapola.
Conte sa dočkal prvého víťazstva na lavičke Neapola.Reuters / Ciro De Luca
Antonio Conte (55) verí, že nedeľňajšie víťazstvo Neapola nad Bolognou 3:0 bolo pre jeho tím zlomové. Taliansky tréner prevzal Gli Azzuri začiatkom leta a úspešný vstup do ligy pre neho znamenal veľa.

Neapol predviedol v domácom zápase proti Bologni skvelý tímový výkon a vyhral 3:0 po góloch Di Lorenza, Kvaraccheliju a Simeoneho. Pre Conteho zverencov je to veľmi dôležité víťazstvo, vďaka ktorému si opäť získali sebavedomie po tom, čo pred týždňom neslávne prehrali 0:3 vo Verone.

"Tentoraz sme mali pred sebou veľkú výzvu - odčiniť hrozný druhý polčas vo Verone," povedal Conte na tlačovej konferencii. "Nepochyboval som o nás, títo chlapci sú dobrí. Vidím, ako pracujú, to je pre mňa dobrý ukazovateľ," pochválil svojich zverencov Talian.

"Sú to moje prvé tri body ako trénera Neapola. Bol som plný emócií, veľmi mi na tom záležalo. Je to počiatočný bod, vieme, že nás čaká ešte dlhá cesta," dodal.

"Musíme si začať veriť a pokračovať v tímovom výkone," zdôraznil Conte. "Teší ma to, dlho sme nevyhrali a teraz sa nám to podarilo proti dôležitému súperovi. Momentálne však už myslíme na budúci víkend a Parmu," doplnil.

Posledný domáci triumf Neapola sa datuje na začiatok marca, keď zdolal Juventus 2:1 vďaka gólu Raspardoriho z 88. minúty. Gruzínsky krídelník Kvaracchelija prispel k dlho očakávanému trojbodovému zápisu gólom a asistenciou. "To, že som sa stal otcom, mi dodalo veľa energie. Myslím, že som to počas zápasu ukázal aj na ihrisku," uviedla 23-ročná opora klubu.

"Som futbalista, ktorý sa chce stále učiť nové veci a naďalej rásť ako hráč. To, že je na lavičke Conte, je určite zárukou. Dúfam, že sa nám podarí zopakovať úspech zo sezóny 2022/23," pripomenul Kvaracchelija majstrovský titul.

Neapol - Bologna 3:0