Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Rossiho koniec vyvolal v kabíne AS Rím veľké sklamanie, Juriča potešila úprimnosť hráčov

Ivan Jurič má za sebou úspešnú premiéru na lavičke AS Rím.
Ivan Jurič má za sebou úspešnú premiéru na lavičke AS Rím. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / R4924_italyphotopress
Ivan Jurič (49) prehlásil, že hráči AS Rím boli z prepustenia jeho predchodcu Danieleho De Rossiho (41) sklamaní. Pod jeho vedením však v nedeľu zdolali Udinese 3:0 a pripísali si prvé víťazstvo v novej sezóne Serie A.

AS Rím - Udinese 3:0

De Rossi, ktorý ako hráč strávil v Ríme takmer dve desaťročia, bol v stredu odvolaný po tom, čo jeho tím nevyhral ani jeden z prvých štyroch ligových zápasov. Na jeho miesto bol vymenovaný bývalý tréner Turína Jurič.

Generálna riaditeľka Lina Souloukouová v nedeľu odstúpila z funkcie pre hnev fanúšikov v súvislosti s prepustením klubovej legendy. "Keď som sa stal trénerom, videl som, že niektorí chlapci boli z vyhadzovu Danieleho veľmi sklamaní,“ priznal Jurič pre Sky Sports.

"Boli ku mne veľmi úprimní, keď mi povedali, že sú dosť rozrušení z jeho prepustenia. To som veľmi ocenil, pretože niekedy hráči takéto emócie skrývajú. V posledných dňoch pracovali dobre a trénovali veľa hodín. Páčilo sa mi, ako mužstvo reagovalo, najmä v prvom polčase,“ chválil chorvátsky odborník svojich zverencov po triumfe nad Udinese

Rím, ktorý má na konte šesť bodov z piatich zápasov, hostí vo štvrtok Athletic Bilbao v Európskej lige. V nedeľu sa stretne doma v ďalšom ligovom vystúpení Serie A s Veneziou. "Máme široký káder, čo mi umožňuje obmieňať zostavu. V nasledujúcich dvoch týždňoch uvidíme veľa rotácií,“ dodal Ivan Jurič.