Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Depay definitívne nabral smer Brazília, upísal sa zadlženému Corinthiansu

Depay (vpravo) pózuje s dresom nového zamestnávateľa.
Depay (vpravo) pózuje s dresom nového zamestnávateľa.instagram.com/corinthians
Holandský futbalový reprezentant Memphis Depay sa dohodol na dvojročnom kontrakte s brazílskym klubom Corinthians. Tridsaťročný útočník prišiel do tímu ako voľný hráč z Atlética Madrid. Podmienky zmluvy neboli zverejnené, ale miestne médiá informovali, že kontrakt bude mať hodnotu približne 11,4 milióna eur. Sumu 9,2 milióna eur pritom údajne zaplatí sponzor - internetová stávková spoločnosť.

Depay začal kariéru v PSV Eindhoven a v minulosti pôsobil aj v Manchestri United, Olympique Lyon a Barcelone. V uplynulých dvoch sezónach hral za Atlético, nastúpil v 40 zápasoch vo všetkých súťažiach a strelil 13 gólov.

V drese Holandska odohral 98 duelov a zaznamenal 46 presných zásahov. Depay nastúpil vo všetkých šiestich stretnutiach reprezentácie na ME a skóroval proti Rakúsku. Tréner Ronald Koeman ho však vynechal z nominácie pre septembrové zápasy Ligy národov. Holanďania v sobotu zdolalu Bosnu a Hercegovinu 5:2 a v utorok ich čaká Nemecko.

Hráči Corinthiansu, jedného z najznámejších brazílskych celkov, bojujú o vyhnutie sa zostupu, sú štvrtí od konca, pričom do záveru ročníka zostáva 13 kôl. V zbierke má sedem majstrovských titulov, naposledy sa jeho fanúšikovia radovali v roku 2017. Aktuálne však klub zo São Paula upadá, hlavnou príčinou sú financie. Juhoamerický tím je v záporných číslach a podľa niektorých správ dlhuje až 322 miliónov eur.