Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Douglas Luiz má nový klub, Aston Villu vymenil za Juventus

Luiz sa bude po Copa América sťahovať.
Luiz sa bude po Copa América sťahovať.Profimedia
Douglas Luiz (26) je od dnešného dňa oficiálne novým hráčom Juventusu. Brazílsky stredopoliar prichádza z Aston Villy a celková hodnota transferu je päťdesiat miliónov eur.

Stará dáma už niekoľko týždňov rokovala o príchode Luiza a pred niekoľkými dňami vyslala delegáciu do Spojených štátov. Futbalista reprezentuje Brazíliu na juhoamerickom šampionáte a vo štvrtok absolvoval lekársku prehliadku, v nedeľu bol oficiálne potvrdený podpis pracovného dokumentu.

"Je to oficiálne - Douglas Luiz je hráčom Juventusu! Brazílsky reprezentant podpísal s Bianconeri päťročnú zmluvu platnú do júna 2029," uvádza sa vo vyhlásení turínskeho klubu.

Luiz sa v minulosti nedokázal presadiť v Manchestri City, dva roky strávil na hosťovaní v Girone a od leta 2019 pôsobí v Aston Ville. V minulej sezóne si pripísal 53 súťažných štartov a desiatimi gólmi prispel k úspešnej sezóne tímu trénera Unaia Emeryho.

Anglický klub dostane odstupné 25 miliónov eur, druhú polovicu hodnoty tvoria dve hráčske kompenzácie - do Birminghamu smerujú krídelník Samuel Iling-Junior a stredopoliar Enzo Barrenechea, ktorí už absolvovali aj lekárske prehliadky.