Duda a Suslov budú mať nového trénera. Baroni na lavičke Verony skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duda a Suslov budú mať nového trénera. Baroni na lavičke Verony skončil

Slováci z Hellasu spoznajú nového kouča.
Slováci z Hellasu spoznajú nového kouča.Profimedia
Tréner Marco Baroni (60) po vzájomnej dohode s vedením klubu skončil v tíme Verony. Informoval o tom Hellas. Taliansky kouč obsadil s mužstvom v uplynulej sezóne talianskej ligy 13. miesto, zostupu unikli iba o tri body.

Bývalý hráč Verony v júli 2023 uzavrel s klubom ročnú zmluvu s možnosťou predĺženia na ďalšiu sezónu. Teraz Hellas musí hľadať jeho nástupcu. Baroni predtým viedol Benevento, Frosinone alebo Lecce. Podľa talianskych médií by mohol prevziať rímske Lazio, na ktorého lavičke by nahradil Igora Tudora. Chorvátsky kormidelník totiž minulý týždeň po necelých troch mesiacoch odstúpil z funkcie.

Baroni mal v kádri aj dvojicu slovenských futbalistov - Ondreja Dudu a Tomáša Suslova. Druhý menovaný sa na záchrane Verony v najvyššej talianskej súťaži podieľal kvalitnou formou, ktorú v posledných dvoch ligových zápasoch Serie A okorenil dvomi zásahmi a jednou asistenciou.

"Prezident Maurizio Setti v mene celého klubu ďakuje pánovi Baronimu za prácu, ktorú odviedol v tejto sezóne, a želá mu to najlepšie zadosťučinenie v pokračovaní jeho športovej kariéry," uvádza sa vo vyhlásení klubu.

Oficiálne tak pred štartom nového ročníka podniklo zmeny na poste hlavného kouča už 10 talianskych klubov. Ďalším v poradí môže byť aj Empoli. V uplynulom ročníku splnilo svoj hlavný cieľ a zachránilo sa v talianskej najvyššej súťaži, možno že v novej sezóne ho už nebude kormidlovať Davide Nicola. Toho vraj v utorok čaká dôležitá schôdzka s vedením klubu, kde by sa mala situácia vyjasniť.

Päťdesiatročného stratéga každopádne láka nová skúsenosť. Mohol by pritom podľa informácií talianskeho novinára Nicola Schiru zamieriť do Cagliari, ktoré pokukuje po možnostiach angažovania, ak by skutočne došlo medzi Nicolom a Gli Azzurri k rozkolu. Zmluvu má tréner, ktorý prišiel do Empoli až v januári tohto roku, platnú do konca júna roku 2025.